Aludariai Klaipėdos kultūrai kasmet skirs apie ketvirtį milijono

„Švyturio Klaipėdos ateities“ stipendiją pernai pelnęs klaipėdietis Steponas Zonys ne tik tapo Klaipėdos muzikinio teatro solistu ir čia jau sukūrė šešis vaidmenis, bet ir kelis mėnesius stažavosi Londone pas britų baritoną Russellą Smythe'ą, dainavo prestižiniame festivalyje Italijoje „Rossini Opera Festival“.

R.Viršilas (kairėje) ir V.Grubliauskas dar kartą patvirtino paramos sutartį.<br>N.Jankausko nuotr.
R.Viršilas (kairėje) ir V.Grubliauskas dar kartą patvirtino paramos sutartį.<br>N.Jankausko nuotr.
Dainininkas S.Zonys – antrasis „Klaipėdos Švyturio ateities“ stipendininkas.<br>N.Jankausko nuotr.
Dainininkas S.Zonys – antrasis „Klaipėdos Švyturio ateities“ stipendininkas.<br>N.Jankausko nuotr.
S.Zonį pasveikino V.Grubliauskas (kairėje) ir R.Viršilas.<br>N.Jankausko nuotr.
S.Zonį pasveikino V.Grubliauskas (kairėje) ir R.Viršilas.<br>N.Jankausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė

Feb 9, 2016, 3:41 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:41 PM

22 metų vaikinas džiaugiasi, kad prie pernykštės jo sėkmės nemažai prisidėjo ir „Švyturio Klaipėdos ateities“ premija – bendrovė „Švyturys – Utenos alus“ jam skyrė 4 tūkst. eurų.

„Galimybė stažuotis su kitais puikiais dainininkais Karališkajame muzikos koledže Londone pas žymųjį baritoną buvo neįkainojama patirtis. Noriu mokytis ir semtis patirties iš geriausių operos solistų, kurie įkvepia ir suteikia motyvacijos dar daugiau dirbti, siekiant savo svajonės. O tai, kad buvau pakviestas dainuoti prestižiniame „Rossini Opera“ festivalyje, man, dar tik pradedančiam operos solisto karjerą, buvo didžiulis įvertinimas ir ženklas, kad einu teisingu keliu“, – sako S.Zonys. – Jaunam solistui siekti tarptautinio pripažinimo nėra lengva, reikia ne tik daug dirbti, bet ir nemažų investicijų. Kai viskas persikelia į tarptautinį lygį, pinigų labai greitai nelieka“.

Kovo vidury jis dalyvaus perklausoje Nacionaliniame operos ir baleto teatre, vasarą – prestižiniame konkurse Vokietijoje „Neue Stimmen“: čia susirenka dainininkai iš 32 šalių.

Pernai klaipėdiečiai ir komisija stipendininką rinko iš 25 pasiūlytų aktyvių ir talentingų jaunuolių.

„Remti jaunus talentingus klaipėdiečius laikome vienu garbingiausių savo įsipareigojimų uostamiesčiui. Pirmoji stipendininkė buvo pianistė Adelė Daunoravičiūtė.  Šiais metais tęsime tradiciją ir skirsime premiją dar vienam perspektyviam klaipėdiečiui“, – sakė „Švyturio-Utenos alaus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, jauni, talentingi ir kūrybingi žmonės garsina Klaipėdos vardą pasaulyje geriausiai ir įtikinamiausiai.

Aludariai Klaipėdą remia nuo 2012 metų. „Švyturio Klaipėdos kilmės fondas“ pernai uostamiesčiui suteikė paramos už 239 508 euro.

Paramos teko ir tarptautinei didžiųjų burlaivių regatai „Baltic Tall Ships Regatta 2015“. Pernai dar vieneriems metams buvo pratęstas bendradarbiavimas su Klaipėdos krepšinio klubu „Neptūnas“, paramą gavo futbolo klubas „Atlantas“, Klaipėdos Pilies džiazo festivalis, laivų paradas, Švyturių diena, kiti renginiai ir šventės.

Pernai antrą kartą „Švyturio“ darykloje buvo švenčiama tarptautinė Aludarių diena, subūrusi per 12 tūkst. Klaipėdos bendruomenės narių ir miesto svečių.

Iki šiol fondui buvo skiriamas 1 centas nuo parduoto alaus butelio. Sutarta, kad dabar Klaipėdai kasmet bus skiriama fiksuota Fondo parama – apie 250 tūkst. eurų.

„Ši suma nebepriklausys nuo pardavimo ir nesikeis net ir traukiantis rinkai. Fiksuota suma leis mums ir miestui patogiau planuoti remiamus projektus ir efektyviau paskirstyti Fondo paramą“, – sako R. Viršilas.

„Švyturio Klaipėdos kilmės fondas“ ir toliau rems Klaipėdos ateitį kuriančias ir miesto bendruomenę suburiančias iniciatyvas. Didžiausia bendrovės investicija 2016 m. – „Švyturio“ daryklos rekonstrukcija. Jai numatyti 7 mln. eurų. Architektūrinį Klaipėdos paveldą atkursiantis naujasis pastatas taps šiuolaikiniu traukos centru miesto bendruomenei ir svečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.