Muzikantai kviečia Valentino dieną švęsti Valdovų rūmuose

Rengdamiesi koncertui „Serenados mylėti“, saksofonininkas Petras Vyšniauskas, dainininkė Neda Malūnavičiūtė ir dirigentas Ričardas Šumila kviečia mylėti ir švęsti  Valentino dieną kartu.

„Kuo daugiau gražių, švelnių, meilių švenčių, tuo geriau. Tebūna meilės diena, meilė – geras dalykas!“- sakė N.Malūnavičiūtė.<br>L.Vaitkutės nuotr.
„Kuo daugiau gražių, švelnių, meilių švenčių, tuo geriau. Tebūna meilės diena, meilė – geras dalykas!“- sakė N.Malūnavičiūtė.<br>L.Vaitkutės nuotr.
Koncerte Valdovų rūmuose gros jaunų muzikantų orkestras, diriguojamas R.Šumilos.<br>J.Levin nuotr.
Koncerte Valdovų rūmuose gros jaunų muzikantų orkestras, diriguojamas R.Šumilos.<br>J.Levin nuotr.
Saksofonininkas P.Vyšniauskas.<br>J.Levin nuotr.
Saksofonininkas P.Vyšniauskas.<br>J.Levin nuotr.
Dainininkė N.Malūnavičiūtė.<br>J.Levin nuotr.
Dainininkė N.Malūnavičiūtė.<br>J.Levin nuotr.
Saksofonininkas P.Vyšniauskas.<br>A.Baltėno nuotr.
Saksofonininkas P.Vyšniauskas.<br>A.Baltėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 10, 2016, 7:03 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 1:37 PM

Meilės dieną, vasario 14-ąją, Valdovų rūmuose vyks tikra klasikos ir džiazo puota – koncertas „Serenados mylėti“. Jaunų profesonalų orkestras, vadovaujamas jaunosios kartos dirigento Ričardo Šumilos, džiazo grupė ir Lietuvos džiazo saksofono virtuozas Petras Vyšniauskas bei balsingoji Neda Malūnavičiūtė kvies mėgautis XX a. 6-ojo dešimtmečio Niujorko džiazu ir impresionistine klasika.

Artėjant  Valentino dienai, dirigentas R.Šumila, N.Malūnavičiūtė ir P.Vyšniauskas LRT radijo laidoje „Muzikinis pastišas“ žurnalistei Gerūtai Griniūtei pasakojo, Valentino diena visiems trims kūrėjams yra itin gera šventė. P.Vyšniauskas su žmona švęsdavo šią šventę, „kol ji netapo kitokia“.

„Kiek jau metų girdžiu kritikuojant šią šventę – kad tai atėję iš Vakarų, iš to daroma komercija... Bet aš tada paklausčiau – ar iš Kalėdų nedaroma komercija? Kuo daugiau gražių, švelnių, meilių švenčių, tuo geriau. Tebūna meilės diena, meilė – geras dalykas!“ -sakė N.Malūnavičiūtė.

„Mes mylime. Mes esame žmonės. Aš myliu Nedą. Neda yra nuostabi, talentinga dainininkė. Ji man visada pirmoje vietoje. Amžinai“, – nevaldė emocijų P.Vyšniauskas. 

N.Malūnavičiūtė juokėsi: „Liūdniausia, kad nežinai, ar Petras tai sako su ironija, ar iš tikrųjų.“

Koncertui „Serenados mylėti“ susibūrę idėjos sumanytojai ir atlikėjai džiaugiasi, kad tokią romantinę, lyrinę ir itin įvairią programą sugalvojo atlikti būtent meilės dieną.  Pasak R.Šumilos, koncertas išskirtinis tuo, kad „džiazo ir klasikos sintezė yra neįprastas reiškinys, ypač kai klasiką atlieka džiazo virtuozai“.

„Kai Ričardas pasiūlė prisidėti prie projekto ir atsiuntė medžiagą, susidomėjau. Viliojo ne žanras, ne aukštasis atlikimo pilotažas, bet pati muzika, kūrinių parinkimas. Man daug kas nauja. Pavyzdžiui, Ennio Moriccone aš niekada nedainavusi. Galbūt tai vienintelis šansas nors šiek tiek prisiliesti prie tokios muzikos?“ – samprotavo Neda.

„Groti su styginiais – didelis turtas džiazo muzikantui. Charlie's Parkeris labai mėgo klasikinę muziką, daug klausėsi Belos Bartoko muzikos ir įgyvendino šią svajonę. Jis suprato, kad džiazo muzika turi galimybę eiti kartu su styginiais. O per styginius mes galime išskristi į plačius vandenis, į meilę“, – pasakojo P.Vyšniauskas ir pridūrė:  “Yra toks anekdotas – klasikiniai muzikantai irgi improvizuoja, kol neateina dirigentas į sceną.“

Koncerte „Serenados mylėti“ skambės Maurice‘o Ravelio, Igorio Stravinskio, Gabrielio Fauré, Ennio Moriccone, Vidmanto Bartulio kūriniai ir džiazo legendos Ch.Parkerio įkvėpti standartai, kaip „I'll Remember April“, „Just Friends“, „Laura, Summertime“ ir kt.

Lietuvos džiazo vokalistė N. Malūnavičiūtė vėl dainuos prieš daugiau nei dvidešimt metų atliktą filmo „Džiazas“ pagrindinę dainą „Toli toli“, o saksofoną, kaip ir originaliame kino įraše 1992 metais, pūs P.Vyšniauskas. Be to, klausytojai taip pat turės galimybę išgirsti filmo „Mano vaikystės ruduo“ muzikos ištrauką, kurtą Viačeslavo  Ganelino.

Vasario 14 d. Valdovų rūmuose aukščiausios prabos muzikantai kvies po vieną ir po du švęsti gyvenimą kuriančią Meilę – mylėti ir klausytis širdimi, liejantis ypatingai muzikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.