Į Lietuvos sceną grįžta ilgai lauktas virtuozų duetas

Po ilgos pertraukos koncertuoti į Lietuvą sugrįžta ilgamečiai scenos partneriai – Austrijoje studijuojantis Lietuvos violončelininkas Glebas Pyšniakas ir jaunosios kartos talentingas norvegų pianistas Ole Christianas Haagenrudas.

Violončelininkas G.Pyšniakas.<br>J.Levin nuotr.
Violončelininkas G.Pyšniakas.<br>J.Levin nuotr.
Pianistas O.Ch.Haagenrudas.<br>K.Pleitos nuotr.
Pianistas O.Ch.Haagenrudas.<br>K.Pleitos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 18, 2016, 12:11 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:28 PM

Šis ugningas duetas jau yra laimėjęs ne vieną prestižinį konkursą, grojęs garsiausiose salėse ir festivaliuose. „Koncertai su Ole visada būna įsimintini. Nepaprastas jausmas groti su žmogumi, su kuriuo scenoje galiu kurti muziką lyg iš naujo: muzikuoti itin laisvai, improvizuoti ir jaustis visiškai užtikrintai“ – kalbėjo G.Pyšniakas.

2007-aisiais išrinktas geriausiu Norvegijos atlikėju O.Ch.Haagenrudas taip pat džiaugiasi galimybe sugrįžti į Lietuvą. „Iš karto susižavėjau šia šalimi, šiltais jos žmonėmis. Groti Lietuvos publikai, koncertuose jausti glaudų ryšį su klausytojais ir scenos partneriu man yra didžiausia dovana. Visada žaviuosi, kaip Glebo rankose skamba instrumentas – jaudina plati jo spalvų ir perteikiamų nuotaikų paletė, subtilūs interpretacijų niuansai, o labiausiai – muzikanto spinduliuojamas nuoširdumas“ – apibūdino partnerį pianistas.

Penktadienį sostinės Vytauto Kasiulio dailės muziejuje duetas vedžios kartu su Robertu Schumannu po fantastikos šalį, gros spalvingąją Claude'o Debussy sonatą, o koncerto pabaigoje atliks bene sudėtingiausią ir gražiausią Cezaro Francko sonatą.

Visi šie kūriniai muzikantams labai brangūs, keliantys jaudinančias asociacijas. Violončelininko mėgstamos R.Schumanno „Trys fantastinės pjesės“ skambėjo jau daug kur, o C.Debussy ir C.Francko sonatos bus naujas iššūkis duetui.

„C.Debussy sonata man – vienas įdomiausių kūrinių violončelės repertuare. Joje naudojama be galo daug pačių įvairiausių muzikinių efektų ir garso spalvų. O C.Francko sonatą tiesiog dievinu – randu joje daug savęs, todėl labai laukiu koncerto ir susitikimo scenoje su savo brangiu bičiuliu Ole“, – prisipažino Glebas.

Glebo Pyšniako (violončelė, Lietuva) ir Ole's Christiano Haagenrudo (fortepijonas, Norvegija) koncertas sostinės Vytauto Kasiulio dailės muziejuje vyks vasario 19 d. 19val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.