Lrytas.lt biblioteka: Alfonsas Eidintas. Ieškok Maskvos sfinkso

Nėra taip daug patraukliai parašytų knygų apie lūžinius Lietuvos istorijos momentus, kurie pakeitė daugybės žmonių ir mūsų valstybės likimą. Tikriausiai neatsitiktinai 2006 m. pasirodęs Alfonso Eidinto istorinis romanas „Ieškok Maskvos sfinkso“ apie SSRS įvykdytą Lietuvos okupaciją 1940 metais ir jos aplinkybes susilaukė net dviejų leidimų, kelis mėnesius buvo populiariausia knyga ir grožinės, ir negrožinės literatūros knygų dešimtukuose.

A.Eidinto istorinis romanas „Ieškok Maskvos sfinkso“ apie SSRS įvykdytą Lietuvos okupaciją 1940 metais ir jos aplinkybes leidžiamas jau trečią kartą.
A.Eidinto istorinis romanas „Ieškok Maskvos sfinkso“ apie SSRS įvykdytą Lietuvos okupaciją 1940 metais ir jos aplinkybes leidžiamas jau trečią kartą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2016, 11:16 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 6:44 PM

Istorinis romanas pastebėtas ir užsienyje – pirmieji 2010 metais ją išsivertė ir išleido estai, kitais metais Vilniuje romanas išleistas rusų kalba, o 2015 metais pasirodė lenkų kalba.

Atsižvelgdami į skaitytojų pageidavimus, matydami tokios literatūros reikalingumą, stebėdami, kad pasaulyje neretai ir šiuo metu klostosi panašios situacijos, kai klastinga agresija nukreipiama prieš mažesnes ir silpnesnes valstybes, vykdomi suverenių valstybių teritorijų karpymai, suprasdami, kaip svarbu gerai žinoti praeitį ir mokytis iš padarytų klaidų, siūlome jūsų dėmesiui trečią, naujai redaguotą šios knygos leidimą.

Alfonsas Eidintas. Ieškok Maskvos sfinkso. – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras, 2016. – 584 p.

Viršelio dailininkas Albertas Broga

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu