„Alma littera“ pristatys laukiamiausias lietuvių autorių knygas

17-oje tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje skaitytojus pradžiugins ilgai laukti lietuvių autorių kūriniai. Mugės lankytojai galės pirmieji susipažinti su po 4 metų pertraukos pasirodžiusiu nauju Sigito Parulskio romanu „Nutylėtų lelijų miestas“, gyvai susitikti su Sauliumi Stoma, po 12 metų pertraukos parašiusiu, paties rašytojo manymu, geriausią savo romaną „Skylė, dėžė ir Meilės kalnas“ bei iš arti įvertinti naująją Vilniaus knygų mugės simboliu praminto Algimanto Čekuolio knygą „Apie jūreivius. Jų meilės ir kitos tikros istorijos“. Šios ir kitos ilgai lauktos lietuvių autorių knygos, kurias išleido leidykla „Alma littera“, skaitytojams bus pristatytos vasario 25-28 d. parodų rūmuose „Litexpo“.

Mugės lankytojai galės pirmieji susipažinti su po 4 metų pertraukos pasirodžiusiu nauju S.Parulskio romanu „Nutylėtų lelijų miestas“.<br>D.Umbraso nuotr.
Mugės lankytojai galės pirmieji susipažinti su po 4 metų pertraukos pasirodžiusiu nauju S.Parulskio romanu „Nutylėtų lelijų miestas“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-25 11:48, atnaujinta 2017-06-06 15:08

Vasario 25 d. – Bičiulių diena – prasidės kunigo, brolio pranciškono Juliaus Sasnausko knygos „Kaip buvo pradžioje. Biblinės meditacijos“ pristatymu. Jame, drauge su autoriumi, dalyvaus Vytautas Ališauskas ir Giedrė Kazlauskaitė. Pristatyme J.Sasnauskas dar kartą primins, kad iki šiol mažiau nagrinėtas Senasis Testamentas – šiandien savo aktualumu mums netgi artimesnis už Naująjį. Kitas svarbus Bičiulių dienos susitikimas – su rašytoja Irena Buivydaite, pažymint jos kūrybinį kelią pristatyme „Irena Buivydaitė – 20 metų kartu“. Autorę kalbins D.Tamošiūnaitė, ištraukas skaitys aktorė I.Pilvelytė.

Ilgąjį penktadienį, vasario 20 d., prieš pat vidurdienį įvyks Latvijos prezidento Valdžio Zatlero knygos „Štai kas aš!“ pristatymas. Apie šią ir lietuvių tautai artimą bei aktualią knygą autorių kalbins E.Semanis. O iš karto popiet Vilniaus knygų mugėje trumpam atgims garsi žurnalistės Dalios Kutraitės LRT laida „Dalia Kutraitė kalbina“. Jos naujosios knygos „Dalia Kutraitė kalbina. Žvaigždžių karai tęsiasi“ pristatyme autorė ir vėl susirinkusiųjų akivaizdoje gyvai kalbins kunigą Antaną Saulaitį. Penktadienio intriga – naujosios skaitytojų itin pamėgto A.Čekuolio knygos „Apie jūreivius. Jų meilės ir kitos tikros istorijos“ pristatymas. Jame susirinkusieji pamatys kiek netikėtą paties autoriaus bei profesionalaus lenktynininko Benedikto Vanago duetą. Tuo metu ilgąjį penktadienį užbaigs autobiografinės Dalios Teišerskytės užrašų knygos apie tremtį „Ir aš TEN buvau“ pristatymas. Kartu su Gasparu Aleksa autorė vėl nusikels į praeitį, kuomet Lietuvos gyventojai tikrai ne visada galėjo būti savo likimo kalviais.

Šeštadienį šiųmetėje knygų mugėje išties galima būtų pavadinti Nekasdienių pasimatymų diena, nes po 4 metų pertraukos su savo naująja knyga sugrįžta Sigitas Parulskis. Jo knygos „Nutylėtų lelijų miestas“ pristatyme rašytoją kalbins J.Čerškutė. Anot literatūrologės, naujas S.Parulskio romanas neretai išstums skaitytoją iš komforto zonos. Kitas nekasdienis pasimatymas – su Sauliumi Stoma, po 12 metų pertraukos taip pat vėl sugrįžusio į literatūros pasaulį. Romaną „Skylė, dėžė ir Meilės kalnas“, kurio idėją S.Stomai netikėtai pasufleravo paslaptyje norėjęs likti senas pažįstamas, rašytojas pristatytas kartu su R.Dominaityte, L.Jonušiu ir G.Mažeikiu.

Netikėtame bei nekasdieniame šeštadienio susitikime skaitytojus kvies pasimatyti ir garsios šalies rašytojos Gina Viliūnė bei Jolita Herlyn diskusijoje „Ko trokšta moterys – kas bendro tarp XVI a. smuklės mergos Magdalės ir XXI a. emigrantės Redos?“ Diskusijoje ir abiejų rašytojų knygų pristatymuose autores kalbins G.Drukteinis, skambės R.Kaušiūtės atiekamos dainos. Tuo metu nekasdienius susitikimus neabejotinai praskaidrins naujos Evos Tombak knygos „Laimės piliulės: vartojimo instrukcija ir šalutinis poveikis“ pristatymas. Kartu su savo vyru T.Tombaku autorė dalinsis laimės piliulių receptu bei unikaliomis savo gyvenimo patirtimis.

Neeilinis susitikimas laukia ir su Rūta Vanagaite jos stulbinamo populiarumo susilaukusios knygos „Mūsiškiai“ pristatyme. Jame su autore kalbėsis A.Tapinas, T.Šernas ir R.Doveika. Tuo metu Marijus Šidlauskas, Viktorija Daujotytė bei P. Bražėnas kvies į išsamų knygos „Vartai į abi puses. Viktoriją Daujotytę kalbina Marijus Šidlauskas“ pristatymą. Abiejų šių knygų pristatymo metu skaitytojai turės galimybę stebėti ne kasdien tarpusavyje diskutuojančius iškilius šalies žmones.

Šeštadienį nušvies nuotaikingi Nijolės Narmontaitės knygos „Aktoriai, režisieriai ir studentai. Ko nematė žiūrovai“ ir Agnės Pačekajės knygos „Prisirpusios senmergės išpažintis. Zosės Ilganosės memuarai“ pristatymai. Tiek jų metų, tiek ir skaitant pačias knygas, Vilniaus knygų mugės lankytojai turėtų apsirūpinti nosinaitėms – bus daug (juoko) ašarų. Na, o užbaigs šeštadienį gerai užsienio miestus pažinusios lietuvių autorės Erika Umbrasaitė ir Lina Ever. Savo knygų pristatyme – „Kai miestai tampa personažais – nuo Paryžiaus iki Berlyno“ – rašytojos atskleis ne vieną šių garsių Europos sostinių paslaptį ir ypatingą santykį su jais.

Paskutinę knygų mugės dieną, šiais metais pavadintą personažų sekmadieniu, skaitytojai turės galimybę susipažinti su mugėje debiutuojančia Kastyčio Braziulio knyga „Visiškai slaptai“. Jos pristatyme, kartu su D.Stanciku, D.Kuoliu ir T.Dapkumi, autorius papasakos, kaip apsaugoti save bei savo verslą nuo informacijos nutekinimo, atakų ar sekimo. Taip pat sekmadienį nudžiugs Valdo Papievio gerbėjai, turėsiantys galimybę susitikti su pačiu autoriumi bei J.Kryževičiene, L.Jakimavičiumi, D.Kuoliu ir K.Masiulyte-Paliuliene jo knygos „Odilė, arba Oro uostų vienatvė“ pristatyme. Galiausiai, paskutinę Vilniaus knygų mugės dieną vainikuos Eugenijaus Laurinaičio knygos „Žvilgsnis iš veidrodžio“ pristatymas. Knygą autorius pristatys kalbėdamasis su A.Peredniu, A.Landsbergiene, Z.Kelmickaite ir A.Karsokienė.

Tuo metu mažuosius skaitytojus šiais metais knygų mugė pradžiugins šeštadienį vyksiantis ilgai lauktos knygos „Kakės Makės gyvūnų enciklopedija“ pristatymas ir daugybė pirmą kartą pasirodysiančių Kakės Makės higienos prekių bei maisto produktų. Vaikų laukia įspūdingas Kakės Makės pasaulis, kurį jie patys galės išgirsti, paliesti ir net paragauti!

Taip pat šeštadienį mugės lankytojai turės puikią galimybę susipažinti su pirmąja lietuviška elektroninių knygų skaitymo programėle „Milžinas“ ir sudalyvauti specialiose el. knygų skaitymo pamokėlėse, dalyvaujant D.Blynui.

Po kiekvieno renginio skaitytojai turės galimybę susitikti su knygų autoriais ir gauti jų autografus leidyklos „Alma littera“ stende.

Išsamią visų renginių programą rasite čia

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.