Lrytas.lt biblioteka: Enciklopedinis žinynas „Lietuvos istorija“

Enciklopedinis žinynas „Lietuvos istorija“ yra dviejų tomų mokslinis informacinis leidinys apie šalies istoriją nuo seniausių laikų iki XXI amžiaus pradžios. Atrinkus, papildžius ir panaujinus Visuotinės lietuvių enciklopedijos Lietuvos istorijos ir su ja susijusius straipsnius viename leidinyje glaustai pateikiama labai plati šalies istorijos panorama.

Enciklopedinis žinynas skiriamas visiems, kurie domisi Lietuvos istorija, ypač studentams ir moksleiviams.
Enciklopedinis žinynas skiriamas visiems, kurie domisi Lietuvos istorija, ypač studentams ir moksleiviams.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 9:37 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:55 PM

Ikiistorinius laikus mena stovyklavietės, senovės gyvenvietės, piliakalniai, kapinynai, šventvietės ir juose archeologų aptikti radiniai. Aprašomas ir nuo tų laikų žinomas etnografinis paveldas. Be Lietuvos valstybės istorijos ir su ja susijusių straipsnių, pateikiami straipsniai apie miestų, miestelių ir kai kurių kaimų istoriją. Yra straipsnių apie mokslo ir kultūros įstaigas: archyvus, mokyklas, muziejus, istoriškai reikšmingas spaustuves. Aprašomos Lietuvos politinės partijos, lietuvių ir kitų iš seno Lietuvoje gyvenančių tautų, taip pat užsienio lietuvių, visuomeninės bei religinės organizacijos. Plačiai nušviečiama Lietuvos santykių su kitomis valstybėmis raida, pateikiama duomenų apie kitose valstybėse gyvenančius lietuvius. Daug straipsnių skiriama lietuvių etninių žemių ir Mažosios Lietuvos istorijai.

Be Lietuvos istorikų ir kitų tautų mokslininkų, tyrusių Lietuvos istoriją, pateikiami valstybės ir visuomenės veikėjų, knygnešių, nepriklausomybės kovų dalyvių, partizanų ir kitų pasipriešinimo sovietiniam ir nacių režimui dalyvių, Vasario16-osios  Akto ir Kovo 11-osios Akto signatarų biografiniai straipsniai.

Enciklopedinis žinynas skiriamas visiems, kurie domisi Lietuvos istorija, ypač studentams ir moksleiviams.

Enciklopedinis žinynas „Lietuvos istorija“, T. 2. – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras, 2016. – 1248 p.

Viršelio dailininkas Albertas Broga

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.