Vilniaus knygų mugėje autoriai ieškos ir LATGA

Vasario 25–28 dienomis parodų centre „Litexpo“ vykstančioje 17-ojoje Vilniaus knygų mugėje pirmą kartą dalyvauja Asociacija LATGA. Mugės lankytojus bei dalyvius konsultuotis, bendrauti ir bendradarbiauti kviesiantis LATGA stendas visas keturias dienas nuo ryto iki vakaro veiks Trečiojoje salėje, netoli laikinosios LRT studijos.

LATGA stende Vilniaus knygų mugėjeišskirtinis dėmesys bus skiriamas LATGA administruojamai autorių teisei į atlyginimą už knygų panaudą bibliotekose.
LATGA stende Vilniaus knygų mugėjeišskirtinis dėmesys bus skiriamas LATGA administruojamai autorių teisei į atlyginimą už knygų panaudą bibliotekose.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2016, 12:27 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:08 PM

„Perfrazuodami šiemetinės mugės šūkį „Personažas ieško autoriaus“, savo programą galėtumėme pavadinti „Autorius ieško LATGA“. Literatūros pasaulio atstovams – tiek autoriams, tiek vertėjams, tiek leidėjams – kyla daugybė įvairių klausimų, į kuriuos tik mes galime atsakyti, todėl mugės rengėjai paprašė paruošti konsultacinę programą“, – sakė Jonas Liniauskas, Asociacijos LATGA direktorius.

Pasak jo, išskirtinis dėmesys bus skiriamas LATGA administruojamai autorių teisei į atlyginimą už knygų panaudą bibliotekose. Literatūros autoriai visomis mugės dienomis galės ne tik gauti visą jiems rūpimą informaciją, bet ir užregistruoti savo leidinius. Tekstų autoriai, kurių kūryba naudojama muzikiniuose kūrinuose, galės čia užpildyti paraiškas dėl stojimo į Asociaciją LATGA.

Konsultacijų programoje aktualių temų ras įvairiausių meno sričių atstovai: bus kalbama apie autorių teisių paveldėjimą, meno reprodukcijų teisėtą panaudojimą leidiniuose, kūrinių naudojimą internete, muzikos albumų licencijavimą ir kt. temomis.

Asociacija LATGA jau daugiau nei 25 metus kolektyviai administruoja įvairių sričių (muzikos, vizualiųjų menų, audiovizualinių menų, literatūros, dramos) autorių teisių turėtojų teises, renka ir paskirsto autorinį atlyginimą už kūrinių panaudojimą, koordinuoja asociacijos narių veiklą.

Daugiau informacijos apie Asociacijos LATGA stendo renginius rasite interneto svetainėje www.latga.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.