Lėlių teatro scenoje siaus baltas žvėriūkštis

Kauno valstybinis lėlių teatras paskutinį žiemos mėnesį palydės premjera vaikams „Baltas žvėriūkštis“. Spektaklio kūrėjai kviečia susipažinti su maža mergaitė Marta, kuri, likusi namuose viena, leidžiasi į nepaprastą kelionę ieškoti draugų. Iš pirmo žvilgsnio Marta kaip ir daugelis jos bendraamžių, tačiau kartais ji ima ir pavirsta piktu žvėriūkščiu.

Scena iš spektaklio „Baltas žvėriūkštis“.
Scena iš spektaklio „Baltas žvėriūkštis“.
Scena iš spektaklio „Baltas žvėriūkštis“.
Scena iš spektaklio „Baltas žvėriūkštis“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 11:10 AM, atnaujinta Jun 6, 2017, 11:42 AM

„Apie trečiuosius vaiko gyvenimo metus, kai formuojasi emocijos ir jausmai, atsiskleidžia šėšėlinė vaiko pusė ir anksčiau buvęs mielas, besišypsantis mažylis vis dažniau virsta irzliu „žvėriuku“. Spektaklyje „Baltas žvėriūkštis“ gilinsimės į vaikiškų baimių, pykčio, agresijos atsiradimo mechanizmą. Mažiesiems žiūrovams padėsime susidraugauti su savo baimėmis, o tėveliams pasiūlysime, kaip susitvarkyti su vaiko emocijomis“,- premjerinio spektaklio idėją pristatė jo autorė ir režisierė Agnė Dilytė.

Spektaklio kūrėjai į problemiškas situacijas žvelgia žaismingai, komiškai, vengia iliustratyvumo: baimės ir pykčio apraiškos scenoje virsta fantasmagoriškais, hiperbolizuotais, tačiau realybėje atpažįstamais personažais (milžinišku juodu, storu katinu, dainuojančia koketiška pagalve ir kt.), su kuriais pagrindinė veikėja Marta susitinka nardydama vaizduotės vandenynuose (kambarį netikėtai užliejusioje jūroje, siurrealistinėse džiunglėse).

Spektaklio metu aktyviai bendraujama su žiūrovais – pateikiami klausimai, raginama kartoti judesius drauge su spektaklio personažais. „Interaktyvūs elementai spektaklyje sukoncentruoja žiūrovų dėmesį, nes suvaldyti šiuolaikinę publiką nėra lengva“, – mano režisierė A.Dilytė.

Rafinuotai siurrealistišką scenografiją ir kostiumus sukūrė profesionalioje scenoje debiutuojanti dailininkė, VDA Grafikos katedros magistrantė Ieva Paliukaitytė; šviesų dailininkas – Artūras Šimonis; vaizdo projekcijų autorius – Mikas Žukauskas; muziką parašė kompozitorius Jonas Jurkūnas

Vaidina: Saulius Bagaliūnas, Rasa Bartninkaitė, Laima Strazdauskienė, Jolita Ross, Indrė Taločkaitė

„Baltas žvėriūkštis“ laukia žiūrovų vasario 27, 28 d. ir kovo 28 d. 12 val. Didžiojoje lėlių teatro salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.