Lrytas.lt biblioteka: Liudvikas Jakimavičius. „Vytuko Lietuva“

Liudviko Jakimavičiaus “Vytuko Lietuva“ - gausiai iliustruota ir apipavidalinta knyga, suausta iš dviejų pasakojimų. Vienas – apie lietuvių emigrantų vaiką, gyvenantį Airijoje, jo šeimą ir užsimezgusią gražią vaikišką draugystę su airių mergaite Monika. Smalsi klasės draugė paskatina lietuvį Vytuką ieškoti atsakymų į klausimus, kas jis, iš kur, kuo ypatingas kraštas, iš kurio jis atvykęs, kokia jo tėvynės istorija, gamta ir kultūra.

Knygoje patraukliai pristatoma Lietuvos istorija.
Knygoje patraukliai pristatoma Lietuvos istorija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 12:59 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 1:27 PM

Tai tarytum antrasis pasakojimas pasakojime, žaidimas, gilinantis vaikų draugystę, papildantis ją nauju turiniu ir spalvomis: vienų sugrįžimą į Lietuvą, kitų – kelionę su ja susipažinti.

„Anksčiau beveik visi Vytukai gyveno Lietuvoje visai šalia mūsų. Dažniausiai jiems nekildavo klausimų: „Ką reiškia mano vardas? Kodėl aš lietuvis? Kur yra, iš kur atsiradusi ir ką veikia Lietuva, kodėl galiu didžiuotis būdamas tos nuostabios šalies sūnumi?“ Dabar Vytukų gali sutikti Londone, Paryžiuje, Niujorke, Delyje ir bet kuriame kitame pasaulio mieste. Ir kaip niekad anksčiau šiandien kiekvienam Vytukui tokie klausimai kyla. Ši knyga ir yra pagalbininkas į juos atsakyti“, – rašo autorius įžangos žodyje.

Liudvikas Jakimavičius. Vytuko Lietuva. – Vilnius: Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras. 2014. – 256 p.

Dailininkė Agnė Beinaravičiūtė

Kviečiame virtualiai pavartyti šios knygos puslapius 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.