Kovo 11-ąją Telšiuose išsiskleis Vienybės vėliava

Telšiuose — Lietuvos kultūros sostinėje-2016 m. — šiųmetė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena ypatinga — pirmą kartą istorijoje pagrindine Žemaitijos sostinės gatve nusidrieks 250 metrų ilgio ir 3 metrų pločio valstybinė Vienybės vėliava.

Žemaitijos sostinės gatve nusidrieks 250 metrų ilgio ir 3 metrų pločio valstybinė Vienybės vėliava.<br>S.Gailiuvienės nuotr.
Žemaitijos sostinės gatve nusidrieks 250 metrų ilgio ir 3 metrų pločio valstybinė Vienybės vėliava.<br>S.Gailiuvienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-08 10:04, atnaujinta 2017-06-02 09:26

Skambiu vardu sukurtos trispalvės idėjos autorius — Erikas Druskinis, kuris kartu su savo mokiniu Mantu Ragausku prieš penketą metų Sausio 13-osios 20 sukakčiai pasiuvo tuomet ilgiausią 200 metrų trispalvę, vėliau ji palaipsniui ilginta. Baltijos kelio 25-ajam jubiliejui paminėti 1000 metrų vėliavos pasiuvo 160 savanorių. Ji simboliškai išskaidyta į keturis regionus — Aukštaitiją, Žemaitiją, Dzūkiją bei Suvalkiją.

„Džiaugiuosi, kad Vienybės vėliava atkeliavo į Telšius ypač svarbiu momentu. 2016-ųjų metų Lietuvos kultūros sostinei tai ypatingas įvykis. Aktyviai prisijungti prie iniciatyvos kviečiami ne tik telšiškiai, bet ir miesto svečiai. Tikiuosi, kad ši Vienybės vėliava sujungs daugybę žmonių, akimirka išliks daugelio atmintyje“,— sakė sumanymo iniciatorius telšiškis Jaunimo organizacijos DARBAS narys Edgaras Mockus. Žemaitijos sostinę Vienybės vėliava pasiekė jo ir bendraminčių pastangomis.

Nepamirštamą reginį organizatoriai žada Nepriklausomybės aikštėje: tuo pat metu, kai išskleista 250 metrų ilgio Vienybės vėliava plazdės Respublikos gatvėje, greta bėgikai, vilkini trijų spalvų rūbais (geltonos, žalios ir raudonos), sudarys simbolinę gyvąją širdį. Vaizdas bus fotografuojamas ir filmuojamas iš paukščio skrydžio.

„Šiais metais Telšiams patikėta svarbi misija. Smagu, kad, kuriant nepriekaištingą ir visiems įsimintiną Žemaitijos sostinės kaip Lietuvos kultūros sostinės-2016 m. įvaizdį, prisideda vis daugiau iniciatyvių, originalių ir kūrybingų žmonių. Kviečiu visus atvykti į Telšius ir kartu švęsti Lietuvos gimtadienį išskleidžiant Vienybės vėliavą“,— ragino Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. Jis kartu su Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku Remigijumi Rudminu kvietė gyventojus išsikelti Lietuvos trispalves prie savo namų, kad Telšių rajonas būtų kupinas pilietiškumo dvasios.

Iškilminga eisena ir Vienybės vėliavos išskleidimas prasidės Kovo 11-ąją 10 val. prie kavinės „Pitlius“ (Respublikos g.4). „Bėgimas už laisvę“ startuos 10 val. Masčio ežero pakrantėje prie Žemaičių muziejaus „Alka“. Valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija Nepriklausomybės aikštėje įvyks 11 val., koncertuos Juventas Radzys, 12 val. Telšių Šv.Antano Paduviečio katedroje bus aukojamos šv.Mišios, 13.30 val. Telšių Žemaitės dramos teatre įvyks šventinis koncertas „Kvėpuoju Laisve“, 18 val. bus apdovanojami labiausiai nusipelnę miesto ir rajono moksleiviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu