Tarp „Bohemos“ debiutų – dėstytojos ir studentės duetas

Giacomo Puccini „Bohemos“ premjera Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyko prieš keletą mėnesių, tačiau spektaklis vis dar pateikia melomanams staigmenų. Kovo 10-ąją įvyks net keturių vaidmenų debiutai: pirmą kartą Mimi dainuos Julija Stupnianek, Miuzetę – jauna pradedanti solistė Aistė Pilibavičiūtė, Šonaro vaidmenį pirmą kartą atliks Tomas Tuskenis, Koleno – Tadas Girininkas.

Solistė A.Pilibavičiūtė.<br>M.Aleksos nuotr.
Solistė A.Pilibavičiūtė.<br>M.Aleksos nuotr.
Solistė J.Stupnianek.<br>M.Aleksos nuotr.
Solistė J.Stupnianek.<br>M.Aleksos nuotr.
Dirigentas J.Geniušas.<br>M.Aleksos nuotr.
Dirigentas J.Geniušas.<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-03-08 17:45, atnaujinta 2017-06-02 08:00

Stipri atrama naujokams bus spektaklio „senbuviai“ – Tomas Pavilionis (Rudolfas), Dainius Stumbras (Marčelas), Arūnas Malikėnas ir Mindaugas Jankauskas. Spektaklį diriguos Julius Geniušas.

Įdomu, kad debiutuosiančios J.Stupnianek ir A.Pilibavičiūtė yra dėstytoja ir jos buvusi studentė, tačiau abi vaidmenis atliks pirmą kartą savo karjeroje.

Daugiau kaip 20 vaidmenų sukūrusi Julija Stupnianek (Tatjana „Eugenijuje Onegine“, Adina „Meilės eliksyre“, Rozina „Sevilijos kirpėjuje“, Marcelina „Figaro vedybose“, Eudoksija „Žydėje“, Uogelė Bruknelė „Bruknelėje“, Franciska Kaljari „Vienos kraujyje“, Rozalinda „Šikšnosparnyje“ ir kiti) Mimi dar nėra dainavusi. Vis dėlto būtent su Mimi arija yra susijęs pats pirmasis solistės pasirodymas LNOBT scenoje.

Julija prisimena, kad dar būdama Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pirmakursė padainavo teatre vykusiame koncerte Mimi ariją. „Nuo tada svajojau apie šį vaidmenį teatre, ir štai svajonė išsipildė. Tai labai graži, tinkama mano balsui partija. Melodinga muzika. Su Giacomo Puccini muzika jau buvau susidūrusi – dainavau Liu operoje „Turandot“.“

Solistė džiaugiasi, kad scenoje susitiks su savo dainavimo klasės absolvente, dabar – LNOBT operos stažuotoja A.Pilibavičiūte. „Labai džiaugiuosi ja – šiandien per repeticiją pasiklausiau, kaip ji dainuoja. Aistė visada buvo gera studentė, ir jos laimėjimai akivaizdūs. Žinoma, ji dar tobulės, bet jau dabar matosi, kad yra labai organiška tiek vaidybos, tiek vokalo atžvilgiu.“

Tai jau antras didesnis A.Pilibavičiūtė debiutas šį sezoną – rudenį ji pirmą kartą dainavo Valensjeną operetėje „Linksmoji našlė“. Jaunosios atlikėjos repertuare taip pat yra Mikaela (Vienos atlikimo meno ir muzikos universiteto operos „Karmen“ pastatymas), ji dalyvauja Vilniaus mažojo teatro spektaklyje „Meistriškumo pamoka“ apie Marią Callas (Sofi, I soprano vaidmuo). 

„Bohema“, pasak J.Stupnianek, yra graži meilės istorija, nors ir su tragiška pabaiga. „Susitinka jauni, neturtingi menininkai, vienijami idėjos, noro kurti. Jie dar naivūs, nesupranta, kad gyvenimas yra pernelyg trumpas, todėl nesaugo vienas kito“, – apibūdino operos siužetą solistė.

„Labai džiaugiuosi, kad spektaklį diriguos Julius Geniušas. Jis yra dėmesingas, visada padedantis dainininkams scenoje, gerai sustyguojantis spektaklio vyksmą dirigentas. Džiaugiuosi puikiais partneriais – mes draugiška komanda“, – kalbėjo J.Stupnianek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.