Ką verta pamatyti šį pavasarį Europos sostinėse?

Pavasariniais žiedais pasipuošusios Europos sostinės savo gyventojus ir svečius džiugins ne tik atšilusiais orais, bet ir įvairių švenčių bei festivalių gausa. Štai penki jų, kuriuos verta aplankyti šį pavasarį.

Berlyno kultūrų karnavalas.<br>Organizatorių nuotr.
Berlyno kultūrų karnavalas.<br>Organizatorių nuotr.
Romos gimtadienio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Romos gimtadienio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 13, 2016, 9:00 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 10:09 PM

1.Talino muzikos savaitė („Tallinn Music Week“ (TMW); kovo 28 – balandžio 3 d.)

Tai kasmetinis miesto festivalis. Jo metu vietos koncertų salėse, klubuose, baruose bei įvairiose netikėtose vietose bus galima išvysti apie 240 įvairiausių muzikinių pasirodymų.

Programoje dalyvaus atlikėjai ne tik iš Estijos, bet ir iš užsienio šalių, tarp jų – lietuviai „Keymono“, „Garbanotas Bosistas“, „Sheep Got Waxed“.

2.Berlyno kultūrų karnavalas („Karneval der Kulturen“; gegužės 13 – 16 d.)

Festivalis šurmuliuos Rytų Berlyne, Kreutzbergo rajone. Čia bus galima išgirsti daug gyvos muzikos, įsigyti įvairiausių rankdarbių, pasimėgauti įvairių pasaulio šalių virtuvių gėrybėmis.

Tačiau svarbiausias ir įspūdingiausias reginys – Berlyno kultūrų įvairovę atspindinti karnavalinė sekmadienio eisena, kurioje daugiatautės tradicijos susipina su moderniąja kultūra. Eisenos žiūrovus pasirodymais džiugins šimtai akrobatų, šokėjų, aktorių bei muzikantų.

Karnavalas kasmet suburia per 4700 neabejingų idėjai menininkų iš net 80 pasaulio šalių ir beveik pusę milijono žiūrovų.

3.Bliuzo festivalis Vienoje („Vienna Blues Spring 2016“; kovo 20 – balandžio 30 d.)

Misisipės Deltos, Čikagos bliuzo, roko, soulo ir „boogie“ muzikos interpretacijomis geriausiose Vienos koncertų salėse festivalio lankytojus apdovanos tarptautinio pripažinimo sulaukusios scenos žvaigždės.

Festivalį pradės bliuzo grupė „Mojo Blues Band“ jausminga programa „A Soulful Journey from New Orleans to Chicago“. Vėliau į scenas kils Larry Garneris (kovo 22 d.), „The Rob Togoni Trio“ (kovo 25 d.), Natascha Flamisch (balandžio 1 d.), Austrijos bliuzo gigantas Normanas Schneideris (balandžio 8 d.) ir daugelis kitų.

4.Romos miesto gimtadienis (Natale di Roma; balandžio 21 d.) Daugiausiai renginių šią dieną vyks ant Kapitolijaus kalvos. Vietinius bei miesto svečius džiugins teatralizuotos gladiatorių kovos, įvairūs spektakliai, koncertai, itališko maisto mugės ir daugelis kitų pramogų.

Anot legendos, Romulas įkūrė Romos miestą 753 metais prieš Kristų, tad šiemet bus minimas jau 2769-asis gimtadienis. Tai puiki proga iš arčiau susipažinti su Italijos festivalių kultūra ir pasigerėti įspūdingais fejerverkais, kuriuos stebėti geriausia ant Kapitolijaus kalvos.

5.Rygos alaus festivalis („Latviabeerfest 2016“; gegužės 25 – 29 d.)

Festivalyje aludariai patieks daugiau kaip 200 įvairių alaus rūšių iš vietinių ir kitų Europos šalių bravorų. Šis renginys dar labai jaunas – vyks tik ketvirtąjį kartą, bet jau susilaukė didelio populiarumo Latvijoje.

Šiemet šventė vyks Vėrmanės sode, kuris plyti Rygos centre, tik 5 min. pėsčiomis nuo senamiesčio. Atrakcijos laukiane tik alaus mėgėjų, bet ir kitų pramogautojų. Be įvairių degustacijų, programoje numatomi muzikiniai pasirodymai ir kitos linksmybės.

Pasiekti visus šiuos festivalius labai patogu „Eurolines“ autobusais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.