Marijos Gimbutienės skaitymuose – apie stepių geoglifus

Tryliktą kartą Lietuvos nacionaliniame muziejuje, Senajame arsenale, rengiami žymiausiai lietuvių archeologei, daugelio knygų ir straipsnių autorei prof. Marijai Gimbutienei (1921–1994) dedikuoti skaitymai. Prof. M.Gimbutienės skaitymai apima platų temų ratą: simbolinių reikšmių paieškas, gamtinės aplinkos, senovės gyvenviečių ir ūkio tyrimus, archeologijos mokslo sklaidą.

Lietuvos nacionaliniame muziejuje tryliktą kartą rengiami lietuvių archeologei, daugelio knygų ir straipsnių autorei prof. M.Gimbutienei skirti skaitymai.
Lietuvos nacionaliniame muziejuje tryliktą kartą rengiami lietuvių archeologei, daugelio knygų ir straipsnių autorei prof. M.Gimbutienei skirti skaitymai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 12:38 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:31 PM

Kovo 16 d. 17 val. Lietuvos nacionalinio muziejaus salėje dr. Giedrė Motuzaitė-Matuzevičiūtė skaitys pranešimą „Stepių geoglifai – raktas į sudėtingą piemenų klajoklių visuomenę“, kuris supažindins su neseniai surastais paslaptingais Kazachstano stepių klajoklių ženklais iš žemės ir akmenų – geoglifais. Kartu su užsienio šalių mokslininkais geoglifus tyrinėjanti lietuvių archeologė apžvelgs surinktas žinias, pirmųjų tyrimų rezultatus ir interpretacijas.

Antroje vakaro dalyje Daiva ir Vykintas Vaitkevičiai savo pranešimu „Laidojimo kryptys: mitologinių tyrimų gairės“ atsigręš į baltų mitus, nagrinės Saulės, Mėnulio ir žvaigždžių reikšmę laidosenai, ieškos atsakymų į klausimus apie Lietuvos priešistorinių laidojimo paminklų pobūdį ir raidą.

Kviečiami dalyvauti archeologai, akademinis jaunimas, visi besidomintys Lietuvos priešistore ir istoriniais laikais, naujausiais moksliniais atradimais. Įėjimas nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.