Šviesiam maestro S. Sondeckio atminimui – „Requiem“ Rusijoje

Kovo 18 dieną vienoje seniausių Rusijos katalikų šventovių – Sankt Peterburgo Šv. Jekaterinos bazilikoje – bus minimos dirigento Sauliaus Sondeckio netekties ketvirtynos (40 dienų po mirties).

Maestro S.Sondeckis.<br>D.Matvejevo nuotr.
Maestro S.Sondeckis.<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2016, 4:03 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 3:58 PM

Smuikininko Sergejaus Stadlerio diriguojami Sankt Peterburgo simfoninio orkestro muzikantai bei Konservatorijos operos studijos choras atliks buvusio kolegos ir draugo atminimui W.A.Mozarto „Requiem“ bei kelis J.S.Bacho kūrinius styginiams.

Šia proga rusų žiniasklaida primena, kad „lietuvių smuikininko, dirigento, pedagogo, SSRS liaudies artisto S.Sondeckio didžiausi laimėjimai susiję su Mozarto muzika – pirmiausia jo drauge su Vladimiru Krainevu Vilniuje, Maskvoje ir tuometiniame Leningrade atliktais visais W.A.Mozarto klavyriniais koncertais ir operos „Don Žuanas“ įrašu“.

Taip pat primenama, kad S.Sondeckis yra atlikęs A.Schnittke's, A.Parto, R.Ščedrino, E.Denisovo, S.Slonimskio, B.Dvariono ir kitų žymių kompozitorių kūrinių pasaulines premjeras.

S.Sondeckis buvo ne tik Lietuvos kamerinio, bet ir orkestro „Sankt Peterburgo Kamerata“ (dabar – Valstybinio „Ermitažo“ orkestras) įkūrėjas, su jais koncertavo daugelyje pasaulio šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.