Leipcigo knygų mugėje diskutuos ir Nerija Putinaitė

Lietuva intensyviai ruošiasi po

N.Putinaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Putinaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2016, 2:22 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 1:47 PM

Tad kovo 17-ąją prasidedančioje Tarptautinėje Leipcigo knygų mugėje lankysis kultūros viceministras dr. Romas Jarockis, kuris kartu su mugės direktoriumi atidarys Lietuvos stendą bei dalyvaus Lietuvos prisistatymui mugėje 2017 m. skirtoje spaudos konferencijoje.

Šiemet Lietuva Leipcige prisistatys ne tik stende, į kurį kvies užsienio leidėjus, žurnalistus ir Lietuvos kultūra besidominčius, bet ir įvairiose programos festivalio „Leipzig liest“ („Leipcigas skaito“) erdvėse. Čia bus skaitoma lietuvių poezija ir diskutuojama apie lietuvių-vokiečių literatūros sąsajas, dalyvaujant poetams Rimantui Kmitai bei Antanui A.Jonynui.

Mugėje bus pristatyta praėjusių metų rudenį vokiečių kalba išleista Alvydo Šlepiko knyga „Mano vardas Marytė“, Vilniaus knygų mugėje tik ką sutiktas Kauno tarpukario architektūros gidas vokiečių kalba, prestižinėje „Aufbau Verlag“ leidykloje praėjusiais metais išleistas Grigorijaus Kanovičiaus romanas „Kaddisch fur mein Schtetl“ („Miestelio romansas“). Lietuvių poetams atstovaus Benediktas Januševičius ir Indrė Valantinaitė. Vyks dailininkės Ievos Babilaitės kūrybinės dirbtuvės vaikams, apie sovietinio laikmečio refleksijas šiuolaikinėje lietuvių literatūroje diskutuos dr. Nerija Putinaitė, R.Kmita ir dr. Jurgita Ludavičienė.

„Lietuvai neabejotinai svarbu prisistatyti tokio pobūdžio renginiuose, – sakė Leipcigo knygų mugėje dalyvavęs Leonidas Donskis. – Ne tik todėl, kad Vokietija yra labai stipri šalis tiek ekonomiškai, tiek politiškai. Jų kultūra – milžiniška teritorija, todėl turėti joje savo lietuviškų salų su lietuvių poetais, prozininkais, eseistais – didžiulis dalykas. Mes paliekam save, savotiškas mūsų kultūros ir kūrybos sėklas vokiečių skaitytojams, atrasiantiems Lietuvą ne tik per turizmą ar reklamą, bet ir per literatūrą bei kultūrą“.

Leipcigo knygų mugė – viena didžiausių ir seniausių knygų mugių Centrinėje ir Rytų Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.