Spektaklyje „Baltas sodininkas“ vaidins aktorė G. Jaraminaitė

Prieš pusmetį pradėto rodyti spektaklio „Baltas sodininkas“ scenoje kolegę Indrę Mickevičiūtę balandžio mėnesį pakeis žinoma Lietuvos aktorė ir šviesaus atminimo maestro Vytauto Kernagio dukterėčia Gabija Jaraminaitė. Maestro atminimui skirtame spektaklyje G.Jaraminaitė prisidės prie aktorių Vido Petkevičiaus, Ainio Storpirščio ir Roko Petrausko komandos.

Spektaklyje „Baltas sodininkas“ aktorė G.Jaraminaitė (nuotr.) pakeis kolegę I.Mickevičiūtę.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Spektaklyje „Baltas sodininkas“ aktorė G.Jaraminaitė (nuotr.) pakeis kolegę I.Mickevičiūtę.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 10:09 AM, atnaujinta May 31, 2017, 6:11 PM

Kvietimo vaidinti „Baltame sodininke“ G.Jaraminaitė sulaukė netikėtai – scenos kolegė I.Mickevičiūtė, iki šiol atlikusi vaidmenis šiame spektaklyje, šiemet laukia šeimos pagausėjimo.

„I.Mickevičiūtės personažai „Baltame sodininke“ yra labai ryškūs ir smagūs. Būtų puiku, jei galėčiau suvaidinti taip pat gerai, kaip ir ji. Tačiau visi esame skirtingi, taigi kiekvienas aktorius vaidina kitaip. Kitoks atrodys ir mano vaidmuo, tačiau stengsiuosi nesugadinti to, ką iki manęs šiame spektaklyje visi jau yra sukūrę“, – sakė aktorė.

G.Jaraminaitės teigimu, pačiam vaidinti yra daug sunkiau, nei stebėti kolegas scenoje.

„Pačiai žiūrint „Baltą sodininką“ ir stebint, kaip vaidina aktoriai, viskas atrodė lengva. Esu dėkinga aktoriams ir režisieriui Vytautui V.Landsbergiui, kad geranoriškai man padeda suprasti scenas, tekstus, spektaklio kontekstą. Kolegos draugiškai prisitaiko prie manęs, todėl, jei reikia, viską kartojame ir dešimt kartų“, – pasakojo aktorė.

Paprašyta atskleisti savo įkvėpimo šaltinius, G.Jaraminaitė prasitarė kūrybinių idėjų scenos pasirodymams ieškanti žmonėse.

„Kurdama vaidmenis, visada stengiuosi prisiminti konkretų žmogų ar žmonių tipą, panašų į mano kuriamą vaidmenį. Tai man padeda aiškiau įsivaizduoti savo kuriamą personažą ir suteikti jam konkrečių bruožų“, – teigė aktorė.

2015 m. spalio 17 d. pristatytą spektaklį „Baltas sodininkas“ režisavo V.V.Landsbergis, o legendinį kūrėją spektaklyje įamžina du aktoriai – A.Storpirštis ir V.Petkevičius. Spektaklis bus rodomas balandžio 12 d. ir 14 d. Vilniuje, Lietuvos nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.