Marijos Gimbutienės skaitymuose – archeologijos naujienos

Tryliktą kartą Lietuvos nacionaliniame muziejuje Vilniuje, Senajame arsenale, rengiami žymiausiai lietuvių archeologei, daugelio knygų ir straipsnių autorei prof. Marijai Gimbutienei (1921–1994) dedikuoti skaitymai. M.Gimbutienės skaitymai apima platų temų ratą: simbolinių reikšmių paieškas, gamtinės aplinkos, senovės gyvenviečių ir ūkio tyrimus, archeologijos mokslo sklaidą.

M.Gimbutienė 2004 m.
M.Gimbutienė 2004 m.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2016, 6:34 PM, atnaujinta May 31, 2017, 6:36 AM

Kovo 30 d. 17 val. bus kalbama apie plačiausiai Žemaitijoje archeologų tyrinėtos Kurtuvėnų dvaro sodybos (Šiaulių r.) istoriją, jo savininkų ir gyventojų kultūrą, papročius, ūkį. Archeologei doc. Birutei Salatkienei į pagalbą atėjusi Jūratė Paškonytė ištyrė gausų ir vertingą gyvulių kaulų rinkinį iš XVII–XIX a. kultūrinių sluoksnių ir supažindins su tyrimo rezultatais.

Skaitymai vyks Archeologijos ekspozicijos salėje pirmame aukšte.

Kviečiami dalyvauti archeologai, akademinis jaunimas, visi, kurie domisi Lietuvos priešistore ir istoriniais laikais, naujausiais moksliniais atradimais. Įėjimas nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.