Turistus vedžios po „Karo ir taikos“ filmavimo vietas Lietuvoje

[[ge:lrytas:lrytas:1496992]]

Vilniuje filmuota „Karo ir taikos“ scena.
Vilniuje filmuota „Karo ir taikos“ scena.
Maršruto startas bus grafų Umiastovskių rūmų kiemelyje Vilniuje.<br>T.Barzdžiaus nuotr.
Maršruto startas bus grafų Umiastovskių rūmų kiemelyje Vilniuje.<br>T.Barzdžiaus nuotr.
Vilniuje filmuota „Karo ir taikos“ scena.
Vilniuje filmuota „Karo ir taikos“ scena.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-03-31 16:21, atnaujinta 2017-05-30 23:45

„Mes pirmą kartą išnaudojame kiną turizmui skatinti. Kino turizmas – nauja ir labai perspektyvi turizmo niša, puikiai išnaudojama daugelyje pasaulio šalių. Jaučiame didžiulį turistų susidomėjimą ir tikimės, kad Valstybinio turizmo departamento iniciatyva duos pradžią kino turizmui Lietuvoje“, – ketvirtadienį sakė departamento direktorė Jurgita Kazlauskienė.

Didžiąja dalimi Lietuvoje filmuotas šešių dalių filmas pagal Levo Tolstojaus romaną sukėlė didelį britų susidomėjimą. Sausį jo pirmąją seriją pažiūrėjo 6,3 mln. žmonių.

Valstybinis turizmo departamentas pranešė parengęs tris „Karo ir taikos“ maršrutus anglų kalba – po Vilnių pėsčiomis ir dviračiu bei automobiliu po Lietuvą. Pasak J.Kazlauskienės, „Karo ir taikos“ maršrutai skirti savarankiškai keliaujantiems turistams, tačiau tikimasi, kad jais aktyviai pasinaudos šalies turizmo verslas.

Filmas kurtas Vilniuje, Merkinėje, Trakų Vokėje, Trakuose, Kernavėje ir Rumšiškėse. Maršruto startas bus grafų Umiastovskių rūmų kiemelyje. Tomo Harperio režisuotame filme „nusifilmavo“ Gedimino pilis, Vilniaus universitetas, įvairios senamiesčio gatvės, kiemai. 

Pasak serialo vykdomosios prodiuserės Lietuvoje Linetos Mišeikytės, BBC sprendimą filmuoti ir perteikti didingo romano peripetijas būtent Lietuvoje lėmė turiningos savo praeitimi ir ryškios istoriniais ženklais vietos, kurių Lietuvoje tikrai gausu.

„Kameros neapgausi, todėl filmų kūrėja filmavimams ieško vietų, geografiškai ir istoriškai artimiausių originalui. Lietuvoje Kuršių marios gali tapti Baikalo ežeru, Kintai – Uralo stepėmis, Trakų žvyro karjeras – Beringo sąsiauriu (jei pasninga), Rumšiškės – Sibiru, Kernavės slėniai – Alpėmis“, – teigė ji.

Seriale „Karas ir taika“ atgyja XIX amžiaus pradžia, kai Lietuva buvo Rusijos imperijos vakarinis pakraštys ir išgyveno Napoleono žygį į Maskvą, jo didžiosios armijos šlovę ir pražūtį. Būtent tai per keleto Rusijos aukštuomenės šeimų likimus pasakoja serialas „Karas ir taika“.

Birželio mėnesį serialą išvys ir Lietuvos žiūrovai, tad viliamasi, kad naujasis maršrutas sudomins ir kino mėgėjus Lietuvoje.

Britų visuomeninio transliuotojo BBC kartu su amerikiečių kompanija „The Weinstein Company“ sukurtą serialą jau žiūrėjo Australijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados bei Švedijos žiūrovai. Transliavimo teises taip pat įsigijo Estijos, Belgijos, Danijos, Filipinų, Graikijos, Indijos, Islandijos, Izraelio, Kinijos, Latvijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Norvegijos, Pietų Korėjos, Portugalijos, Prancūzijos, Rusijos, Suomijos, Taivano ir Ukrainos televizijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.