Džiazo dieną avangardo galiūnų duetas sprogdins Vilniaus knygyną

Sostinės Rūdninkų knygynas kviečia paminėti Tarptautinę džiazo dieną kartu. Balandžio 30-ąją, 19 val. čia koncertuos vienas ryškiausių šalies saksofonininkų Liudas Mockūnas ir džiazo scenos „enfant terrible“ – gitaristas Juozas Milašius.

Saksofonininkas L.Mockūnas.<br>R.Neverbicko nuotr.
Saksofonininkas L.Mockūnas.<br>R.Neverbicko nuotr.
Gitaristas J.Milašius.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Gitaristas J.Milašius.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 21, 2016, 3:07 PM, atnaujinta May 28, 2017, 3:11 AM

Laisvojo džiazo duetas žada dar negirdėtą, kupiną sprogstamosios energijos eksperimentą jaukioje knygyno aplinkoje.

Mat šių improvizuotojų kūryba – nenuspėjama ir įelektrinanti. L.Mockūnas yra bene dinamiškiausias Lietuvos džiazo kūrėjas, nuolat migruojantis per Europos festivalius ir džiazo klubus, randantis vis naujų kūrybos partnerių tarp Skandinavijos, Baltijos šalių, Lenkijos, Rusijos, Portugalijos ir kitų kraštų muzikantų.

Jis groja duetuose su tarptautinio kalibro džiazo grandais Marcu Ducret, Barry Guy, Williamu Hookeriu, Vladimiru Tarasovu, Mikko Innanenu, inicijuoja įvairius tarptautinius projektus.

L.Mockūno ir amerikiečių būgnininko W.Hookerio spontaniško projekto festivalyje „Vilnius Jazz“ kompaktinę plokštelę tarp geriausių metų įrašų minėjo amerikiečių žurnalai „Jazz Right Now“ ir „Burning Ambulance“. Puikaus įvertinimo sulaukė jo pasirodymai su laisvojo džiazo elitui priskiriamais B.Guy, Evanu Parkeriu, Matsu Gustafssonu.

J.Milašius jau beveik tris dešimtmečius drebina džiazo pasaulį savo idėjų ir gitaros garsų lavinomis. Savojo instrumento galimybes gitaristas tiria grodamas solo ir eksperimentuodamas projektuose su elektroninės bei improvizacinės muzikos kūrėjais.

Su įvairiais ansambliais J.Milašius grojo daugelyje džiazo bei šiuolaikinės muzikos ir meno festivalių Rusijoje, Italijoje, Lenkijoje, Estijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Norvegijoje, Austrijoje.

Dviejų laisvojo džiazo galiūnų susitikimas bus vienas ryškiausių artėjančios Tarptautinės džiazo dienos akcentų. Rūdninkų knygynas, įsikūręs sostinės Rūdninkų g. 20, laukia šiame vakare ypatingų pojūčių mėgėjų.

DĖMESIO – būtina registracija el. paštu info@rudninkuknygynas.lt arba tel. (+370 5) 2610266. Bilieto kaina – 11,99 €.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.