Paaiškės, kas pernai parašė ryškiausius muzikologijos darbus

Balandžio 29 d. Rašytojų klube Vilniuje bus paskelbti ir apdovanoti Onos Narbutienės, Vytauto Landsbergio ir Lietuvos kompozitorių sąjungos premijų už ryškiausius 2015 m. muzikologijos darbus laureatai.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 4:43 PM, atnaujinta May 27, 2017, 7:27 AM

Kasmetinę naujų Lietuvos muzikologų darbų pristatymo ir apdovanojimo iškilmę rengia Lietuvos kompozitorių sąjungos muzikologų sekcija. Jos inicijuota komisija išstudijavo praėjusių metų mokslines, pedagogines, publicistines, istorines ir kitokio pobūdžio publikacijas apie muziką, muzikinės kultūros populiarinamąją veiklą.

Geriausių muzikologijos darbų konkursas rengiamas kiekvieną pavasarį nuo 2004 m. Jame premijos teikiamos už ryškiausius praėjusių metų darbus įvairiose muzikologijos mokslo srityse, taip pat už Lietuvos muzikinės kultūros tyrinėjimą ir populiarinimą. Premijų steigėjai – Lietuvos kompozitorių sąjunga ir Vytauto Landsbergio fondas.

2007 m. premijoms buvo suteikti Lietuvos muzikologų bendruomenės autoritetų Onos Narbutienės (1930–2007) ir Vytauto Landsbergio vardai. Antrą kartą bus įteikta ir trečioji – Lietuvos kompozitorių sąjungos – premija.

Renginyje taip pat bus pagerbti Lietuvos nacionaline kultūros ir meno bei M. K. Čiurlionio premija apdovanoti muzikologai, skambės laudacijos laureatams, koncertuos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai pianistai Justas Čeponis ir Martyna Kloniūnaitė, smuikininkė Žydrė Ovsiukaitė ir fleitininkė Ernesta Vauraitė. 2015 m. Lietuvos muzikologų darbus vertino 9 ekspertų komisija: Lina Navickaitė-Martinelli (pirmininkė), Indrė Baikštytė, Jonas Bruveris, Jūratė Gustaitė, Jūratė Katinaitė, Antanas Kučinskas, Austė Nakienė, Rima Povilionienė, Živilė Stonytė-Tamaševičienė.

Premijų teikimo iškilmė vyks penktadienį, balandžio 29 d., 17 val. Rašytojų klube (K. Sivydo g. 6, Vilnius). Įėjimas laisvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.