Klaipėdoje – „blogų žinių priešnuodis“ Keiko Borjeson

Japonė Keiko Borjeson – ko gero, viena šarmingiausių pirmąjį birželio savaitgalį Klaipėdą sudrebinsiančio jau 22-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio viešnių. Kartu tai ir viena originaliausių džiazo pianisčių bei unikali improvizacijų meistrė, grojusi net ir Baltuosiuose rūmuose.

K.Borjeson yra nuolatinė įvairių pasaulinių festivalių dalyvė, ji koncertavo Italijoje, Latvijoje, Švedijoje, Kinijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Rusijoje, Honkonge, Egipte.
K.Borjeson yra nuolatinė įvairių pasaulinių festivalių dalyvė, ji koncertavo Italijoje, Latvijoje, Švedijoje, Kinijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Rusijoje, Honkonge, Egipte.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 9:57 AM, atnaujinta May 26, 2017, 11:16 AM

„Keiko dažnai dar vadinama „blogų žinių priešnuodžiu“. Ir tai daugiau nei tiesa, nes tai išskirtinai taikaus ir nuoširdaus būdo asmenybė, o kiekviename jos atliekamame kūrinyje galima girdėti nuotaikingą, svajingą, pozityvią bei nerūpestingą istoriją, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio rengėja Inga Grubliauskienė. – Kartu džiaugiamės, kad geriau pažinti šią unikalią atlikėją bei jos kūrybą galės ne tik festivalio žiūrovai, bet ir jaunieji uostamiesčio muzikantai, mat Keiko yra numačiusi Klaipėdoje surengti ir specialias kūrybines dirbtuves.“

Tokijuje gimusi Keiko Borjeson groti pradėjo dar būdama trejų, o jau penkerių debiutavo televizijoje. Atlikėja yra nuolatinė įvairių pasaulinių festivalių dalyvė, ji koncertavo Italijoje, Latvijoje, Švedijoje, Kinijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Anglijoje, Rusijoje, Honkonge, Egipte ir t.t. Keiko yra gavusi ir „Jazz Audio Prize“ bei „Jazz Critics“ apdovanojimus už savo kompaktines plokšteles. Šios muzikantės atliekamos muzikos stilius apibūdinamas kaip elegantiškas, ritmingas džiazas su ryškiu bebop‘o prieskoniu. Beje, Keiko mėgsta improvizuoti ne tik scenoje, bet ir gyvenime, o jos moto – „Visas gyvenimas yra improvizacija. Nėra laiko repeticijoms“.

Klaipėdos pilies džiazo festivalyje K.Borjeson pasirodys su garsiais Lietuvos muzikantais – būgnininku Edmundu Federavičiumi, kontrabosininku Vyčiu Nivinsku ir saksofonistu Laimonu Urbiku.

XXII Klaipėdos pilies džiazo festivalis birželio 3-5 d. Kruizinių laivų terminale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.