Jaunimas lietuvių klasiko „Sakmių siuitą“ apvilks nauju rūbu

Jaunosios kartos kūrėjai kartu su Baltijos kameriniu operos teatru gegužės 12-ąją kviečia į muzikinį spektaklį „Subatvakaris“ pagal kompozitoriaus Felikso Bajoro „Sakmių siuitą“ sostinės Energetikos ir technikos muziejuje. Pasak organizatorų, lietuvių tautosaka paremtame renginyje nestigs mistikos.

Spektaklio „Subatvakaris“ personažas.<br>Organizatorių nuotr.
Spektaklio „Subatvakaris“ personažas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2016, 4:06 PM, atnaujinta May 26, 2017, 3:27 AM

F.Bajoro kūrinių ciklo „Sakmių siuita“ pagrindas – neeiliuotos lietuvių liaudies sakmės. „Kompozitoriaus muzika puikiai dera su lietuvių liaudies sakmių tekstais, išjausti sąskambiai piešia paveikius gamtos ir jos galių paveikslus. Tai taip įtaigu, kad per kūną bėga šiurpai“, – tvirtino spektaklio idėjos autorė Dovilė Kazonaitė.

Spektaklio režisieriui Žilvinui Vingeliui teko nelengvas iššūkis – ne tik įsigilinti į F.Bajoro kompozicijos subtilybes, bet ir perprasti erdvę, kurioje spektaklio metu skambės kūriniai. Vyras tikina sieksiąs suteikti žiūrovams tikrovišką patirtį.

Dėl to režisierius kuria meninę instaliaciją, kuri vaizduos žmogiškųjų santykių akistatą. Be to, F.Bajoro „Sakmių siuitoje“ pirmą kartą skambės akordeonas. Vienas perspektyviausių šalies akordeonininkų Tadas Motiečius žada suteikti kūriniui stiprių emocijų, padėti atsiskleisti vokalistams.

Projekto scenoje jėgas suvienys scenos naujokai ir žinomi vardai. Šokėjai Vadimas Šuško bei Katerina Voropaj kurs scenoje istoriją per dainos, garso ir judesio sintezę. Muzikinio spektaklio žiūrovai bus kviečiami gvildenti žmogaus ir gamtos santykių dilemą.

Muzikinio spektaklio premjera sostinės Energetikos ir technikos muziejuje – gegužės 12 d. 19 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.