Uostamiestyje – abejingų nepaliekantis Carlosas Johnsonas

C.Johnsonas koncertuos Klaipėdos pilies džiazo festivalyje.
C.Johnsonas koncertuos Klaipėdos pilies džiazo festivalyje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2016, 5:46 PM, atnaujinta May 25, 2017, 10:31 AM

„Gera muzika geriems žmonėms“ – šio šūkio vedamas jau 22-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis birželio pirmąjį savaitgalį tradiciškai pakvies ne tik pasiausti skambant garsiausiems pasaulio džiazo ritmams, bet ir atiduos privalomąją duoklę tikriems bliuzo mylėtojams. Šiemet ši užduotis patikėta unikaliam bliuzo atlikėjui ir gitaristui iš Jungtinių Amerikos Valstijų Carlosui Johnsonui.

„Įdomus ir išskirtinis faktas, kad Carlosas yra kairiarankis, tačiau groja su dešiniarankiams skirta gitara, apvertęs ją į kitą pusę. Šį pavyzdį 63-ejų amerikiečių atlikėjas ir gitaristas paėmė iš kitų žymių gitaristų, tokių kaip Otisas Rushas ir Albertas Kingas“, – sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

C.Johnsoną drąsiai galima vadinti gitaros virtuozu, o dėl savo agresyvaus grojimo stiliaus bliuzo gerbėjų jis išskirtinai vertinamas jau nuo 1970-ųjų. Tad neabejotina, kad ir Klaipėdoje jo pasirodymo būsią įtraukiančio, emocionalaus bei nepaliekančio abejingų. Į Lietuvos uostamiestį C. Johnson atvykstą su dažnai jį lydinčiais ištikimais ir profesionaliais muzikantas – Feltonu Crewsu (bosinė gitara) ir Chrisu Zawadzkiu (mušamieji).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.