Simfoninis orkestras rengs vasaros festivalį

Lietuvos valstybinis simfoninis

LVSO.<br>D.Umbraso nuotr.
LVSO.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2016, 9:36 PM, atnaujinta May 24, 2017, 6:05 AM

Birželio 2-18 d. čia vyks jau šeštą kartą rengiamas šio orkestro vasaros festivalis, pradžiuginsiantis savo klausytojus net trimis įvairaus žanro koncertais po atviru dangumi. Festivalio metu orkestrui diriguos jo meno vadovas ir vyr. dirigentas maestro Gintaras Rinkevičius.

Praėjusią savaitę įspūdingu akordu – pianistų Petro ir Luko Geniušų pasirodymu – Vilniaus kongresų rūmų scenoje uždaręs koncertinį sezoną, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras vasarai atsisveikinti su klausytojais dar neskuba. Jau tradicija tapęs renginys į vieną gražiausių Vilniaus vietų po atviru dangumi vasaros pradžioje sukvies ne tik klasikinės, bet ir populiariosios muzikos mėgėjus.

„Mūsų rengiamą festivalį Vilniaus paveikslų galerijos kiemelyje klausytojai jau yra pamėgę. Jis išsiskiria savo kokybe ir vasariška atmosfera“, – sakė maestro G. Rinkevičius.

Pirmajame koncerte klausytojus kvies „J. Strausso valsų ir polkų fejerverkai“, kuriuose pagal įspūdingą valsų karaliaus Johanno Strausso muziką smagius etiudus atliks ir publiką nuotaikingomis istorijomis linksmins aktorė Donata Rinkevičienė.

Festivalyje bus puiki galimybė išgirsti ir Evelinos Sašenko bei Jeronimo Miliaus atliekamas gražiausias melodijas iš žymiausių kino filmų koncerte „Gražiausia filmų muzika“, kuris įvyks birželio 9-ąją.

Birželio 18 d. festivalį vainikuos klausytojų jau pamėgtos „Roko baladės“ su geriausiais Lietuvoje roko vokalistais Povilu Meškėla, Česlovu Gabaliu ir Jeronimu Miliumi. Pašėlę rokeriai atliks jau klasika tapusius hitus iš tokių pasaulinio garso grupių ir atlikėjų kaip „Scorpions“, „White Snake“, INXS, Bon Jovi ir kitų repertuaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.