Vyriausybė patvirtino Vydūno 150 gimimo metinių minėjimo planą

Seimas yra nutaręs 2018 metus paskelbti Vydūno metais.

Vydūnas.<br>Archyvo nuotr.
Vydūnas.<br>Archyvo nuotr.
Vydūnas.<br>Archyvo nuotr.
Vydūnas.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-05-25 21:32, atnaujinta 2017-05-24 06:05

Minėjimo plane numatyta 2017-2018 m. surengti filosofo, rašytojo, Mažosios Lietuvos kultūros veikėjo Vydūno epochai ir asmenybei skirtas mokslines konferencijas, taip pat edukacinius ir kultūrinius renginius, organizuoti respublikinį mokinių rašinių bei trumpametražių filmų konkursus, skirtus Vydūno asmenybei ir kūrybai aktualizuoti.

Numatoma pastatyti spektaklį pagal Vydūno dramą, organizuoti tarptautinį ekslibrisų konkursą ir tarptautinį meno plenerą, surengti Mažosios Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų šventę ant Rambyno kalno ir chorinės muzikos festivalį Šilutėje. Taip pat planuojama išleisti Vydūno Rinktinių raštų rinkinį, iliustruotą mokslinę monografiją apie jį, parengti jo bibliografiją, išleisti proginį pašto ženklą ir kt.

Planuojama įrengti rekreacinius takus Šilutėje ir Kintų miške, pastatyti paminklus Vydūnui Klaipėdoje ir Pagėgiuose bei paminklinį biustą Kaune, suteikti Pagėgių savivaldybės viešajai bibliotekai Vydūno vardą.

Planas įgyvendinamas iš valstybės biudžete Kultūros ministerijai ir atitinkamoms ministerijoms, institucijoms, įstaigoms patvirtintų asignavimų.

Seimas yra nutaręs 2018 metus paskelbti Vydūno metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.