Kauniečiams padės pažinti šiuolaikinį profesionalų cirko meną

Iki šiol Kaunas beveik neturėjo galimybių susipažinti su viena įspūdingiausių ir inovatyviausių meno formų, nors Lietuvoje šiuolaikinis cirkas po truputį pasiekia ir mažuosius miestelius.

Šiuolaikinės klounados mokymus ves italas C.Jaccuci, mokęsis ir iki šiol kaip pedagogas besistažuojantis Paryžiuje.
Šiuolaikinės klounados mokymus ves italas C.Jaccuci, mokęsis ir iki šiol kaip pedagogas besistažuojantis Paryžiuje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-06-18 05:00, atnaujinta 2017-05-21 10:58

Asociacija „Teatronas“ birželį Kaune dedikuoja profesionaliam šiuolaikiniam cirkui – antroje mėnesio pusėje prasideda edukacinio festivalio „Cirkuliacija 2016“ programa.

Birželio 19 dieną Kauno Rotušės aikštėje bus pristatytas šiuolaikinio cirko trupės iš Suomijos „Race Horse Company“ spektaklis „Motosikai“.

Mikroautobusu atvykę atlikėjai Rotušės aikštėje išskleis sceną ir kvies visus norinčius stebėti įspūdingą gatvės cirko pasirodymą.

Čia bus gausu ne tik skraidymo, akrobatikos ir neįprasčiausių triukų, bet ir dviprasmiško humoro, absurdo scenų ir saviironijos.

Juk šiuolaikinis cirkas – tai ne tik įspūdinga technika, bet ir idėją skleidžiantis teatras.

Spektaklis nemokamas – tereikia sekmadienio vidurdienį būti Kauno senamiestyje.

Profesionaliu spektakliu šiuolaikinio cirko gyvavimas Kaune nesibaigs.

Birželio 29-ąją Vytauto Didžiojo universitete prasidės intensyvios penkių dienų kūrybinės dirbtuvės šiuolaikinio cirko ir klounados tematika.

Nuo pirmadienio iki penktadienio dirbtuvių dalyviai dieną pradės su šiuolaikinio cirko technikomis – akrobatikos pagrindais, akrobalansu, stovėjimu ant rankų bei jo variacijomis ir t.t.

Renginį ves suomė Milla Kurronen, bebaigianti studijas vienoje žymiausių šiuolaikinio cirko mokyklų DOCH (Olandija).

Apšilus prasidės dviejų dalių šiuolaikinės klounados mokymai, juos ves italas Carlo Jaccuci, mokęsis ir iki šiol kaip pedagogas besistažuojantis Paryžiuje, Phillipe’o Gaullier mokykloje, išleidusioje ne tik žymių klounų, bet ir daugybę puikių teatro ir kino aktorių.

C.Jaccuci teigia, kad tradicinės klounados dirbtuvėse tikėtis nederėtų, – čia bus mokomasi klouno filosofijos pagrindų – sugebėti atrasti, kuo gali būti žmonėms juokingas, ir nebijoti to atverti.

O svarbiausia – ką tokio juokingo ir nepakartojamo turi kiekvienas scenos menininkas.

Kūrybinės dirbtuvės skiriamos scenos menų studentams ir profesionalams, taip pat žmonėms, besidomintiems šiuolaikiniu cirku ir besimokantiems technikų. Vietų skaičius ribotas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.