Ruošiantis „Bohemos“ atgimimui – šaltas dušas ir solisto trauma

Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui ruošiantis griausmingai šiųmečio „Muzikinio rugpjūčio pajūryje“ pradžiai, į pajėgas stojo ir visi energija trykštantys populiariosios klasikos grupės „El Fuego“ nariai. Jonui Sakalauskui vadovaujant, Rokui Spalinskui ir Pauliui Bagdanavičiui atliekant vaidmenis legendinėje Giacomo Puccini operoje „Bohema“, darbai sukasi dideliu greičiu.

Rengėjų nuotr.
Rengėjų nuotr.
Rengėjų nuotr.
Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 2, 2016, 9:08 PM, atnaujinta May 20, 2017, 1:20 AM

Tačiau ant nosies kabant teatro premjerai ir įsibėgėjus „El Fuego“ koncertų maratonui, neapsieita ir be traumų. LRT televizijos laidoje „Labas rytas“ šiandien turėję pristatyti naują grupės kūrinį ir priminti Lietuvai apie artėjantį operos „Bohema“ atgimimą pajūryje, atlikėjų trijulei pasirodymą teko atšaukti, mat vakar naktį Paulius susilaužė koją.

„Namuose paslydau ir trenkiausi į virtuvės baldų kampą. Pasirodo, skilo vienas pėdos kaulas. Dabar pėda atrodo dvigubai didesnė. Nežinau, kaip čia bus. Liepos 5 ir 6 dienomis „El Fuego“ laukia koncertai. Turbūt teks viena koja avėti batą, kita – šlepetę, – optimizmo nepraradęs juokėsi atlikėjas. – Šiaip kojos neskauda, tačiau nesmagu prieš žiūrovą...“

Pauliui šis vasaros sezonas kupinas jaudulio. Juk liepos viduryje po atostogų Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre tęsis dar intensyvesnės operos „Bohema“ repeticijos, į kurias, regis, jam teks atšlubuoti...

„Lieka vis mažiau laiko iki premjeros. Labai jaudinuosi, kadangi Rudolfo vaidmuo yra mano debiutas šiame teatre. Reikia pridurti, kad po ilgų metų atliekant popmuziką, šiandien tenka susidurti ir su milžinišku iššūkiu, atliekant operą. Tai – be galo sudėtingas žanras. Pučinio opera „Bohema“ yra labai mėgstama žiūrovų, tačiau dainuoti yra sudėtinga... O dar tenka ir vaidinti!“ – nerimavo Paulius ir pridūrė, kad ši patirtis jam it „šaltas dušas“.

Puiku, jog atlikėjas jaučia didelį palaikymą iš kitų kūrybinės grupės narių, kurie neleidžia jam pasiduoti. „Žinau, jei atlaikysiu ir pasirodysiu gerai, man atsivers daug kelių“, – įsitikinęs pašnekovas.

Kur kas ramiau jaučiasi kitas, visai „šviežias“ „El Fuego“ narys Rokas Spalinskas, kuris Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre įvairius vaidmenis atliekantis jau nuo 2011 m. Vykstant operos „Bohema“ repeticijoms esą vyrauja puiki atmosfera, didelis palaikymas juntamas ir iš „El Fuego“ narių.

„Tai – simboliškas mūsų grupės susitikimas. Tačiau puiki atmosfera vyrauja tiek dirbant su Pauliumi ir Jonu, tiek su kita kūrybinės komandos dalimi. Visi jie labai smagūs ir draugiški žmonės. Nėra jokių pykčių, intrigų. Statydami operą judame sparčiai, balsai dera, puikiai sutariame ir su režisieriumi Gediminu Šeduikiu“, – pasakojo Rokas.

Vis dėlto, nors darbas jam yra tikras malonumas, tiek pats operos žanras, tiek G.Puccini „Bohema“, kurią sudaro net keturi veiksmai, esą kietas riešutėlis. Paklaustas, ar jaunieji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistai pajėgūs „išnešti“ Dalios Ibelhauptaitės režisuotą legendinę operą, Rokas teigė tuo neabejojantis: „Šis teatras yra pasirengęs daug kam. Mes ne ką mažiau pajėgūs nei kiti Lietuvos teatrai.“

Teatro vadovas ir idėjos pajūryje atgaivinti operą „Bohema“ autorius Jonas Sakalauskas paantrino kolegoms, esą puiku, jog „El Fuego“ nariai save realizuoja ne vien atlikdami popmuziką, bet ir operą.

Paklaustas, ar pačiam nekilo noras įkūnyti kurį nors šios operos vaidmenų, jis atsakė, jog, nors būta personažų, puikiai tikusių jo balsui, išvaizdos tipažui, tačiau, tapdamas teatro vadovu, jis sau prižadėjo, kad ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenos nelips.

„Norėčiau dainuoti, tačiau negaliu laužyti duoto žodžio“, – sakė Jonas. Tačiau ir be vaidmens „Bohemoje“ jis turintis ką veikti... Pečius kasdien slegia įvairūs teatro reikalai, o laisvalaikis atitenka mylimai šeimai bei koncertams su grupe „El Fuego“.

„Vasaros sezonas grupei yra pats intensyviausias. Savaitgalius, atostogas dažniausiai tenka skirti koncertams. Kartais pavydžiu žmonėms, kurie dirba nuo 8 ryto iki 5 vakaro, o po darbo gali tiesiog ištiesti kojas. Tačiau mano gyvenimas ir gyvenimo būdas yra toks, koks yra. Nežinau, ar galėčiau gyventi kitaip“, – sakė pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.