Kintų muzikos festivalis sulauks gyvojo latvių klasiko

Liepos 15 – 29 dienomis žavus Lietuvos pamario miestelis Kintai taps vieta, traukiančia ne tik jėgos aitvarų sporto aistruolius, bet ir profesionalios modernios bei klasikinės muzikos mėgėjus.

Kompozitorius P.Vaskas paminės Kintuose 70-metį.
Kompozitorius P.Vaskas paminės Kintuose 70-metį.
Violončelininkas V.Sondeckis grieš šventės atidaryme.<br>Organizatorių nuotr.
Violončelininkas V.Sondeckis grieš šventės atidaryme.<br>Organizatorių nuotr.
JAV fagotininkas M.Kuuskmannas – vienas įdomiausių Kintų festivalio svečių.<br>Organizatorių nuotr.
JAV fagotininkas M.Kuuskmannas – vienas įdomiausių Kintų festivalio svečių.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 10, 2016, 1:22 PM, atnaujinta May 19, 2017, 7:25 AM

Pamaryje rengiamo Kintų muzikos festivalio meninį lygį ir svarbą jau spėjo pripažinti tarptautinė EFFE („Europa festivaliams, festivaliai Europai“) organizacija, ir šią vasarą renginys sukvies klausytojus jau penktą kartą.

Festivalis minės garsaus Latvijos minimalistinės muzikos kūrėjo Pēterio Vasko 70-ies metų jubiliejų. Sukakčiai skirtame koncerte kompozitoriaus kūrinius atliks violončelės virtuozas Vytautas Sondeckis, o jų klausysis ir Kintuose viešėsiantis pats maestro P.Vaskas.

Vienintelį Lietuvoje koncertą Kintų šventėje surengs „Grammy“ apdovanojimui nominuotas pasaulinio garso fagotininkas iš Jungtinių Amerikos Valstijų – Martinas Kuuskmannas. Festivalio programą papuoš ir chorai iš Latvijos bei Vengrijos, o violončelininko Justo Kulikausko rečitalyje susilies elektroninės ir klasikinės muzikos garsai.

Kaip ir kiekvienais metais, Kintuose vyks smuiko ir violončelės meistriškumo kursai jauniesiems muzikantams, edukacinis koncertas visai šeimai ir vaikams bei publikos pamėgtas naktinis Naujų idėjų kamerinio orketro NIKO koncertas.

Festivalio uždarymo koncerte kompozitoriaus Gedimino Gelgoto muziką atliks Kintų muzikos festivalio simfoninis orkestras, subursiantis geriausius jaunuosius muzikantus iš daugelio Europos šalių.

Koncerte skambės VšĮ „Kintai Arts“ inicijuoto ir EEE lėšomis finansuoto projekto „Praeities ir dabarties muzika Islandijos – Lietuvos dialoge“ kompozicija.

Daugiau apie festivalį bei jo programą: www.kintaimusicfestival.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.