Vilniaus rotušėje karaliaus amerikiečių choras

Liepos 14 dieną, ketvirtadienį, vienintelį koncertą Vilniaus rotušėje surengs po Baltijos šalis gastroliuojantis Long Ailendo mišrusis suaugusiųjų choras iš Jungtinių Valstijų, kurį 1968 metais įkūrė pasaulinio garso amerikiečių chorvedys ir kompozitorius Greggas Smithas.

Long Ailendo mišrusis choras surengs nemokamą koncertą Vilniuje.
Long Ailendo mišrusis choras surengs nemokamą koncertą Vilniuje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2016, 4:40 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:23 AM

Pasirodymui Vilniuje choras pasirinko du romantiškų dainų ciklus: Lietuvoje retai skambančius Johanneso Brahmso „Meilės dainų valsus“ (Liebeslieder Walzer) ir choro įkūrėjo G.Smitho „Seasons of Love“, kuris turi ir antrąjį pavadinimą – „American Liebeslieder“. Šis ciklas Lietuvos koncertų salėse dar nėra skambėjęs. Juos skirs keturiomis rankomis skambinama Claude'o Debussy „Mažoji siuita“ fortepijonui.

Kartu su choru scenoje pasirodys pianistai Irene Kim ir Miles Massicotte bei solistė, sopranas Vivienne Grizzle-Jaber.

Long Ailendo simfoninės ir chorinės muzikos asociacijos (Long Island Symphonic Choral Association, LISCA) choras išgarsėjo toli už Niujorko ribų. Klausytojai ir kritikai gyrė jį už puikią intonaciją, balsų balansą bei išradingas programas. G.Smithas šiam kolektyvui vadovavo daugiau kaip keturis dešimtmečius. Prieš kelerius metus chorą į savo rankas perėmęs Thomas Schmidtas tęsia savo pirmtako tradicijas. Be to, jis dirba muzikos vadovu Manhateno liuteroniškoje Šv.Petro bažnyčioje, o kaip pianistas yra visas Jungtines Valstijas su koncertais išvažinėjusio „Arden Trio“ narys.

Maždaug 70 suaugusių žmonių vienijančio choras repertuaras platus ir spalvingas: nuo Renesanso meistrų iki šių dienų avangardo, kolektyvas yra atlikęs įvairių šiuolaikinių JAV kompozitorių kūrinių premjeras. Į pirmąsias užsienio gastroles choras išsirengė prieš 20 metų, ir po to aplankė ne vieną Europos valstybę. Šiais metais gastrolių maršrutas prasideda Vilniuje, o vėliau kolektyvas vyks į Latviją, Estiją bei Suomiją.

Long Ailendo mišraus choro nemokamas koncertas Vilniaus rotušėje. Liepos 14 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.