Palangoje ir Šventojoje – festivalio „Ave Maria“ staigmenos

Pajūryje jau aštuntą kartą

Gintaro muziejuje skambės ir muzika, ir žodis.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Gintaro muziejuje skambės ir muzika, ir žodis.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 10:47 AM, atnaujinta May 16, 2017, 10:31 PM

Ketvirtadienį Palangos švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčioje įvyks antroji festivalio premjera – Lietuvos kamerinis orkestras ir duetas iš Norvegijos – Torilas Siuristas-Gelgota (Toril Syrrist-Gelgota, violončelė) ir Povilas Siuristas-Gelgota (Syrrist-Gelgota, altas) – publikai pristatys kompozitoriaus Chelio Markuseno (Kjell Marcussen) dvigubą koncertą altui, violončelei ir styginiams.

Volfgango Amadėjaus Mocarto (Volfgang Amadeus Mozart) kūrinius koncerte atliks solistė Asta Krikščiūnaitė. Jungtinėms pajėgoms diriguos svečias iš Norvegijos Rūnė Bergmanas (Rune Bergmann), kuris ką tik buvo paskirtas Kalgario (Kanada) filharmonijos orkestro meno vadovu. Renginyje viešės ir kūrinio autorius Ch. Markusenas.

Įsimintinas choro programas parengė Kauno valstybinis choras (rugpjūčio 12 d.) bei valstybinis choras „Vilnius“ (rugpjūčio 14 d.), o rugpjūčio 6 d. Šventosios bažnyčioje kamerinis choras „Draugiški projektai“ publikai pristatys Bachų šeimos kompozitorių choro kūrinius.

Rugpjūčio 7-osios vakaras bus skirtas vargonų muzikai. Aleksandras Gorinas (Izraelis) ir Davidas Trojanas (JAV) surengs rečitalius, kurių programose naujai suskambės chrestomatiniai kūriniai bei mūsų klausytojui mažai pažįstamų vakarų kompozitorių opusai. „Didingasis Hendelis“ – tai baritono Tomo Tuskenio ir pianistės Audronės Juozauskaitės rugpjūčio 7 d. Šventojoje atliekama programa – sudomins vokalo muzikos gerbėjus, o tradicinis festivalio pabaigos koncertas vyks Palangos bažnyčioje, kur Palangos pučiamųjų orkestras ir festivalio meno vadovė sopranas Asta Krikščiūnaitė iškilmingai šlovins „Pasaulio balsus“.

Gintaro muziejuje skambės ir muzika, ir žodis. Rugpjūčio 10 d. aktorė Birutė Mar išgyvens poetės Salomėjos Nėries dramą monospektaklyje „Poetė“, o rugpjūčio 13 d. į pasimatymą su vokaline muzika pakvies M. K. Čiurlionio kvartetas ir duetas – Kristina Zmailaitė ir Edmundas Seilius.

Tradiciškai festivalyje svečiuosis legenda. Renginyje „Dėmesio – Autorius!“ rugpjūčio 11 d. Gintaro muziejuje susitiksime su kompozitoriumi, filantropu maestro Giedriumi Kuprevičiumi. Jam talkins baritonas Jurgis Jarašius.

„Ypač stebisi ir džiaugiasi užsienio poilsiautojai, atradę tokių kokybiškų koncertų. Vasaros festivaliai reikalingi kaip atgaiva. Mūsų festivalis nesivaržo dėl įtakos. Juk einant iš paplūdimio galima užsukti į bažnyčią ir išgirsti, kad yra nuostabios muzikos. Dažnas, eidamas pro šalį, užsuka į renginį, suklūsta, pasilieka jame ir, žiūrėk, jų veidus pamatysi ir kituose festivalio koncertuose“, – sakė A. Krikščiūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.