Palangoje atidaromas interaktyvus lietuviškų pasakų parkas

Jau nuo šio šeštadienio Palangoje galima lankytis

Palangos savivaldybės nuotr.
Palangos savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2016, 3:40 PM, atnaujinta May 16, 2017, 4:51 PM

Jis įkurtas greta meno ir pramogų klubo „Kupeta“, šalia Birutės parko ir jūros, pranešė kurorto savivaldybė.

Kone dviejų hektarų teritorijoje įkurtas naujasis parkas yra išskirtinis, visas jo skulptūras jungia bendra tema – lietuvių liaudies pasakų motyvas. Kuriant parką dirbo penki skulptoriai: Andrius Petkus, Rolandas Šmitas, Algis Kasparavičius, Marius Zavadskis bei Gediminas Mažintas.

Jiems kelta užduotis ne tik sukurti meniškas skulptūras, bet ir jas pritaikyti vaikams laipioti, sukioti atskiras skulptūrų detales ar kitaip žaisti.

Dar vienas naujojo parko išskirtinumas yra tas, kad ties kiekviena skulptūra bus įrengta informacinė lentelė, kurioje lankytojai galės ne tik perskaityti pasaką, bet ir, paspaudę specialų mygtuką, išgirsti ją sekamą Ingos Valinskienės balsu. Kol kas vaikus dominančios istorijos bus pasakojamos tik lietuviškai, ateityje pasakos bus įgarsintos ir keliomis užsienio kalbomis, žada savivaldybė.

Palanga yra šeimoms draugiškas kurortas, todėl siekiame kuo daugiau miesto viešųjų erdvių įrengti taip, kad jos būtų patrauklios ne tik suaugusiesiems, bet ir vaikams. Įkurdami naująjį skulptūrų parką kartu siekėme ne tik atraktyvumo, bet ir skatinti lietuvybę – klausydamiesi įgarsintų pasakų, vaikai susipažins su lietuvių liaudies kūryba“, – sakė Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.

Šeštadienį bus atidarytos pirmosios penkios skulptūros, dar antra tiek skulptūrų bus įrengta rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.