Czeslawo Miloszo premija – Apytalaukio istorijos tyrinėtojoms

Laureates išrinko speciali komisija slaptu balsavimu.

Czeslawas Miloszas.<br>Archyvo nuotr.
Czeslawas Miloszas.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 4:09 PM, atnaujinta May 16, 2017, 7:19 AM

Laureates išrinko speciali komisija slaptu balsavimu.

Šių metų Cz.Miloszo premijos konkursui buvo pasiūlyti trys pretendentai: Algirdas Juknevičius – už Kėdainių škotų bendruomenės paveldo tyrinėjimus, parengtą ir išleistą knygą „Škotų palikimas Kėdainiuose“, Algimantas Kaminskas – už Kėdainių miesto bei rajono istorijos populiarinimą sukuriant ir išleidžiant ketvirtą unikalios istorinės publicistinės poemos „Kėdainių kronikos“ ir V.Kamuntavičienė bei L.Šinkūnaitė – už gausia autentiška archyvine medžiaga pagrįstus Apytalaukio bažnyčios, parapijos ir dvaro istorijos tyrinėjimus, parengtą ir išleistą mokslo monografiją „Apytalaukio parapija: Mikrobendruomenės istorija“.

Premiją sudaro 1000 eurų.

Kėdainių krašto garbės piliečio Cz.Miloszo premija įsteigta 2011 metais, minint vieno žymiausių praėjusio amžiaus poetų, romanisto, Nobelio literatūros premijos laureato, Kėdainių, Vilniaus ir Lietuvos garbės piliečio, Vytauto Didžiojo universiteto garbės daktaro, profesoriaus šimtąsias gimimo metines.

Premijos tikslas – puoselėti Cz.Miloszoo kūrybos idėjas, skatinti Kėdainių krašto istorijos, kultūros paveldo ir etninės kultūros pažinimą, tyrinėjimą ir sklaidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024