Š. Birutis žada pasistengti, kad nestrigtų projektų finansavimas

Kultūros ministras Šarūnas

Š.Birutis.<br>D.Umbraso nuotr.
Š.Birutis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 4:10 PM, atnaujinta May 16, 2017, 7:19 AM

„Pasirašysiu ryt arba poryt“, – antradienį BNS sakė ministras.

Anot jo, šis dokumentas ateityje dar greičiausiai bus tobulinamas, nes į jį neįtrauktos vidaus audito ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pastabos.

„Gaires pasirašysiu be jų, kad vyktų procesas, kad būtų galima skelbti pirmojo etapo konkursą, kad viskas eitų į priekį“, – teigė Š.Birutis.

Praėjusią savaitę už konkurso organizavimą atsakinga Kultūros taryba įspėjo, kad kitąmet gali vėluoti kultūros projektų finansavimas, nes, anot jos, Kultūros ministerija vėluoja patvirtinti Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamų projektų teikimo gaires 2017 metams, į jas įtraukia reikšmingus, nederintus pakeitimus.

Š.Birutis teigė, kad artimiausiomis dienomis patvirtinus gaires, pirmąjį finansavimo konkursą bus galima skelbti, kaip ir planuota rugsėjo viduryje.

Gairės, kuriomis remiamasi sprendžiant, kas gaus Kultūros rėmimo fondo paramą, o kas – ne, tobulinamos kasmet.

Kultūros taryba atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą. Ji taip pat turi administruoti Kultūros rėmimo fondo lėšas, skirti kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoti kultūros ir meno tyrimus, koordinuoti jų gyvendinimą, stebėti, kaip projektai įgyvendinami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.