Karklei užvėrus duris, jas atvers Telšiai, kviečiantys į šventę

Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016 šeštąjį kartą kviečia į tradicinį, Telšių veidu jau tampantį gyvos dainos festivalį „Aš toks vienas“. Šį šeštadienį jo rengėjai žada puikų gyvos muzikos koktelį ir daug nepamirštamų akimirkų.

Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos.
Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos.
Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos.
Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos.
Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos: dainuoja K.Jablonskis.
Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos: dainuoja K.Jablonskis.
Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos.
Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos.
Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos.
Festivalio „Aš toks vienas“ akimirkos.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 12, 2016, 2:13 PM, atnaujinta May 16, 2017, 3:01 AM

„Keitėsi metai, mainėsi idėjos ir štai, pernai trankiai atšventę penktąjį gimtadienį, šiemet sugrįžtame prie gyvos dainos „Aš toks vienas“ festivalio branduolio – bardų muzikos. Klausytojus džiugins Masčio bangomis vilnysiantys akordai, o vakarą ves visiems žinoma aktorė Ilona Balsytė“, – sakė festivalio koordinatorius Vitalijus Praspaliauskas.

Telšiškiai didžiuojasi savo miestu ir tvirtina, kad svečiams turi ką parodyti. „Būtent dėl to šiemet gyvos dainos festivalį rengiame pačiame mieste, ant naujai sutvarkyto Zakso kalno, kur bus įrengtos dvi scenos – didžioji ir mažoji, o atokiau įsitaisę žiūrovai renginį galės stebėti per LED ekraną“, – kalbėjo Telšiai – Lietuvos kultūros sostinė 2016 projekto vadovas Linas Ulkštinas.

Rugpjūčio 13 d. nuo 17 val. gyvos dainos festivalyje „Aš toks vienas“ koncertuos daug puikių ir visiems žinomų muzikantų. Be Telšius jau spėjusių pamėgti grupių ir atlikėjų, čia pirmą kartą koncertuos išpopuliarėjęs novatoriškas kolektyvas „Garbanotas Bosistas“. Ar bosistas iš tiesų garbanotas, galėsite nuspręsti, pamatę grupę scenoje.

Renginyje taip pat debiutuos Mindaugas Ancevičius su grupe. Dainuojantis aktorius visiems yra žinomas kaip serialo „Nemylimi“ personažas Valančiokas. Be to, festivalyje debiutuos kūriniu „Lūpytės“ išgarsėjusi grupė „Baltasis kiras“, jausmingą programą pristatys muziką savaip suvokiantis Gražvydas Sidiniauskas.

Gyvos dainos festivalio programoje taip pat dalyvaus aktorius, režisierius, kompozitorius, dainų kūrėjas ir atlikėjas Aidas Giniotis bei režisierius, aktorius, muzikantas, kompozitorius Vidas Bareikis. Skambės ir dainų autoriaus, atlikėjo, poeto, kompozitoriaus, publicisto, skaitovo Domanto Razausko atliekami kūriniai. Jis 2008–aisiais tapo Vytauto Kernagio vardo gitaros apdovanojimo laureatu.

Ant scenos kils ir žemaitiškai dainuosiantis kompozitorius, muzikantas, aranžuotojas Andrius Kulikauskas. Jis žada atlikti dar negirdėtų naujų dainų. Be to, muzikantas rengia intrigą, kurios nenori atskleisti iki pat renginio pradžios.

Nuolatinis festivalio „Aš toks vienas“ dalyvis telšiškis bardas Romualdas Miškinis šį kartą duetu dainuos su Rasa Vaičkute.

Renginyje koncertuos ir festivalio senbuvis Kęstutis Jablonskis. Greta visiems gerai žinomų dainininko šlagerių, žiūrovai išgirs naujausių kūrinių iš paskutinio muzikanto albumo. K. Jablonskis žada staigmeną – jis pradžiugins klausytojus nauju, dar niekur negirdėtu kūriniu. Mažojoje scenoje per visą festivalį karaliaus telšiškių nenuoramų grupė „Litroll“.

„Jei gamta iškrės pokštą ir lis – apsiavę guminius batus linksmai šėlsime balose. Gerai muzikai nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga“, – tikino L. Ulkštinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.