Kiekvienas paauglys gaus 500 eurų, kuriuos galės leisti kultūrai

Taip, tai skamba kiek neįtikėtinai ir net absurdiškai. Lietuvoje to greičiausiai niekada nesulauksime. Tačiau Italijoje tai yra tikrovė – kiekvienas šios šalies paauglys, kuris 18-ąjį gimtadienį švęs iki 2016-ųjų gruodžio 31 dienos, turės galimybę iš vyriausybės gauti 500 eurų, kurie bus skirti tik kultūrai. Jie tuos pinigus galės išleisti knygoms, bilietams į koncertus, spektaklius, kiną, muziejus ir net į šalies nacionalinius parkus.

Italijos paaugliai gaus po 500 eurų kultūrai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Italijos paaugliai gaus po 500 eurų kultūrai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2016, 12:23 PM, atnaujinta May 14, 2017, 8:49 PM

Tikimasi, kad šiuo pasiūlymu pasinaudos 575 tūkst. paauglių, o Italijos vyriausybei tai kainuos 290 milijonų eurų. Vyriausybė nepergyvena: „Tai bus prasmingai išleisti pinigai“.

„Šis sumanymas jaunimui siunčia aiškią žinutę, primenančią, kad jie priklauso bendruomenei, kuri džiaugiasi, jog jie suaugo“, – leidiniui „Corriere“ kalbėjo parlamento sekretorius Tommaso Nannicini. – Tai jiems taip pat primena, kaip svarbu yra vartoti kultūrą – ji ir praturtina kiekvieną asmeniškai, ir sustiprina visuomenės ryšius“.

Paaugliai šią sumą galės gauti užsiregistruodami internete ir atsisiųsdami specialią aplikaciją „18app“. Naudodamasis ja kiekvienas paauglys sąskaitoje turės 500 eurų balansą, kurį jis galės naudoti tik kultūros reikmėms iki tol, kol terminas pasibaigs. O jis pasibaigs 2017 metų gruodžio 31 d.

Aplikacija paaugliams leis iš Kultūros ministerijos gauti čekius, už kuriuos galės užsisakyti kultūrines paslaugas. Čekius bus galima atsispausdinti arba atsisiųsti į išmaniuosius telefonus.

Žadama, kad kitais metais panašus pasiūlymas bus pateiktas Italijos mokytojams – kiekvienas jų 500 eurų galės išleisti profesinei saviugdai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.