Sostinės dienos vilios ir gerais koncertais, ir gardėsiais

Kaip ir kiekvienais metais, pirmąjį rugsėjo savaitgalį Vilnių įsuks kultūrinis sūkurys – rugsėjo 2–4 dienomis miestą į šventę panardins jau 23-iąjį kartą vyksiančios Sostinės dienos.

Tradicinės Sostinės dienos rugsėjo 2–4 d. spinduliuos gerą nuotaiką.<br>Rengėjų nuotr.
Tradicinės Sostinės dienos rugsėjo 2–4 d. spinduliuos gerą nuotaiką.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinė“

Aug 30, 2016, 11:46 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:00 PM

Šventę rengiantys „Vilniaus festivaliai“ šįmet žada ir nenutylantį Gedimino prospekto dūzgesį, ir pasaulinių žvaigždžių koncertus, ir keletą intriguojančių naujovių.

Muzika – neatsiejama Sostinės dienų dalis. Ji šiemet skambės net keturiose scenose – trys bus įsikūrusios Gedimino prospekte ir viena didžioji Katedros aikštėje.

Pastarojoje tradiciškai pasirodo aukščiausio kalibro atlikėjai, ne išimtis ir šie metai.

Penktadienio vakarą koncertą Katedros aikštėje surengs pirmąsyk į Lietuvą atvykstantys reivo šaukliai „Digitalism“. Didžiausių pasaulio festivalių publiką šokdinantis elektroninės muzikos duetas iš Hamburgo į siautulį panardins centrinę Vilniaus aikštę.

Šeštadienio vakarui specialią programą rengia lietuviškos muzikos atstovas Andrius Mamontovas su grupe, o festivalį uždarys grupė „Jazzanova“ su ekstravagantiškuoju vokalistu Paulu Randolphu.

Gedimino prospekto scenoje prie Vinco Kudirkos aikštės koncertuos tokios publikos simpatijas jau pelniusios grupės kaip „Baltasis kiras“, „KeyMono“, „Saulės kliošas“, „Solo ansamblis“, nepriklausomo roko atstovai iš Švedijos „Charlion“.

Naujovė festivalyje – alternatyviosios muzikos scena „Eksperimentai“, kuri įsikurs prie Lukiškių aikštės. Joje pasirodys „Fume“, „Girių dvasios“, Keanu Bluntas, „Mesijus & Munpauzn“ ir dar didelis būrys elektroninės ir alternatyviosios muzikos atlikėjų.

„Kuždesių“ scena prie Nacionalinio dramos teatro bus skirta ieškantiems atokvėpio ir įkvėpimo. Šioje scenoje intymiomis dainomis dalinsis šalies bardai, eiles skaitys aktorius Andrius Bialobžeskis, o komikas Justinas Jankevičius ir istorikai Alfredas Bumblauskas bei Gediminas Vaitkevičius pakvies į intriguojantį pokalbių šou apie kunigaikštį Gediminą.

Kasmet Katedros ir Lukiškių aikštes sujungiantis „Dūzgiantis prospektas“ šiemet bus įvairesnis. Pagrindinė šių metų naujovė – šalia Lukiškių aikštės įsikursianti „Gurmanų erdvė“, kurioje nedidelių Vilniaus restoranėlių šefai siūlys pasimėgauti egzotiškais valgiais – nuo sraigių iki aštrių troškinių, nuo armėniškų iki meksikietiškų patiekalų.

Paprastesnėmis, bet ne mažiau skanesnėmis gėrybėmis bus galima pasivaišinti ir tradiciniame „Gardžių lauktuvių kelyje“, kuriame vilios gardūs sūriai, kvapūs kumpiai, saldūs kepiniai, Lietuvos miškų gėrybės.

Sostinės stileivos turėtų neaplenkti Vinco Kudirkos aikštės, kurioje veiks „Dizaino skveras“. Jame savo darbus ir naujausias kolekcijas pristatys talentingiausi Lietuvos dizaineriai.

Prospekto atkarpoje prie Žemaitės skvero pasitiks jau tradicine tapusi „Knygų alėja“ – daugelį sostinės leidyklų suburianti knygų mugė po atviru dangumi. Čia bus galima ne tik įsigyti knygų, bet ir dalyvauti naujų leidinių pristatymuose, bendrauti su lietuvių rašytojais. („Sostinė“)

Sostinės dienos vyks rugsėjo 2–4 d. Visi renginiai nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.