8-oji Tautų mugė pasitiks lankytojus kitaip nei kasmet

Į Vilnių suvažiuos ir mažųjų Lietuvos kultūros sostinių pasiuntiniai. 

Į Tautų mugę suvažiuos ir mažųjų Lietuvos kultūros sostinių pasiuntiniai.<br>Organizatorių nuotr.
Į Tautų mugę suvažiuos ir mažųjų Lietuvos kultūros sostinių pasiuntiniai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2016, 1:35 PM, atnaujinta May 13, 2017, 3:24 PM

Rugsėjo 16-18 dienomis sostinėje aštuntą kartą rengiama Tautų mugė šeimas, vaikus, jaunimą ir turistus pasitiks kitaip nei kasmet. „Norime atsikratyti pabodusių stereotipų“, – aiškino šventės organizatorius Vytenis Urba.

Skirtingų šalių tautinis paveldas mugėje bus pristatomas šiuolaikiškai. Tačiau Gedimino prospekte ir už jo ribų, anot šventės rengėjų, kiekvienas ras jam patrauklios veiklos.

Nacionalinius valgius ir amatus mugėje pristatys prekeiviai iš 16 užsienio miestų, atstovaujantys Marokui, Ukrainai, Lenkijai, Rusijai, Latvijai, Baltarusijai. S.Daukanto aikštėje vyks akcija „Visa Lietuva šoka“, kurios tikslas – per tradicinius šokius suvienyti bendruomenes.

Pramogos „Vaistažolių kiemelyje“

Pirmąkart žolininkystės tradicijų puoselėtojus Tautų mugė suburs V.Kudirkos aikštėje įrengtame „Vaistažolių kiemelyje“. Čia bus galima ne tik paragauti įvairiausių arbatų, išsirinkti prieskonių ir eterinių aliejų, bet ir išgirsti apie senąsias žolininkystės tradicijas, jaunystės ir grožio eliksyrus.

„Vaistažolių kiemelyje“ netrūks pramogų: šeimos kurs vaistažolių suknelę, didžiuliame katile virs ir ragaus Dilgėlių sriubą.

Specialus kampelis lauks ir tų, kurie rudens vakarų neįsivaizduoja be geros knygos: rašytojos Žemaitės skvere bukinistai – skaitytų knygų prekeiviai – siūlys įsigyti senas, sentimentus keliančias, retai surandamas knygas.

Pravers vaikiški dviratukai

Vilniečiai ir miesto svečiai galės išbandyti save netgi vaikiškų dviratukų varžybose „Herojai linksmais ratais“. Tokios suaugusiųjų varžybos jau kelis kartus buvo surengtos Hamburge. Specialiai į mugę sostinėje iš Vokietijos atvyks šių varžybų idėjos autorius.

Jose galės dalyvauti visi mugės svečiai nuo 16 metų amžiaus, turintys vaikišką dviratuką, kurio

rato skersmuo – ne didesnis kaip 45 centimetrai. Apdovanojimus pelnys ne tik greičiausiai trasą įveikęs, bet originaliausiai savo dviratuką varžyboms papuošęs dalyvis.

Be to, Nepriklausomybės aikštę prie Seimo rūmų vyks Tautų mugės šeimų krepšinio turnyras. Jo dalyviams organizatoriai žada ypatingą prizą – toną vaisių ir daržovių.

Bursis kultūros žmonės

Arkikatedros aikštėje įsikurs projektas „2017 m. mažųjų Lietuvos kultūros sostinių dienos Vilniuje“. Jis supažindins su 10-ties skirtingų regionų ir miestelių kultūriniu gyvenimu. Čia vyks ir gyvo garso koncertai, kuriuose pasirodys maestro Virgilijus Noreika, Jurgis Didžiulis, Veronika Povilionienė, „Naisių vasaros teatro“ aktoriai ir kiti atlikėjai.

Tautų mugės renginio „Draugystės žiedas“ metu į didžiąją sceną V.Kudirkos aikštėje pakils daugiau kaip 300 jaunųjų šokėjų, dainininkų ir muzikantų.

Džiugins rudens gėrybės

Mugės metu vilniečiai ir miesto svečiai ragaus skirtingų tautų nacionalinių valgių, bus vaišinami lietuviškomis daržovėmis ir vaisais.

Lietuvos daržovių augintojų asociacija, vienijanti 94 augintojus ir 14 įmonių, surengs šventę „Jo didenybė kopūstas“. Bus siekiama ilgiausios keptų obuolių virtinės rekordo – šiais obuoliais galės vaišintis visi mugės lankytojai. („Sostinė“)

8-oji Tautų mugė sostinės centre vyks rugsėjo 16-18 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.