Kūrybiniams sumanymams įgyvendinti LATGA skirs beveik 82 tūkst. eurų

Asociacija LATGA savo autorius

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2016, 6:36 PM, atnaujinta May 12, 2017, 2:30 PM

Kūrybinės veiklos fondo lėšų šaltiniai – 10 proc. atskaitymai nuo kompensacinio atlyginimo, surinkto už audiovizualinių kūrinių ir fonogramose įrašytų kūrinių atgaminimą asmeniniais tikslais. Šiuo metu fondą sudaro beveik 82 tūkst. Eur, jie bus skirti 2017 m. projektams įgyvendinti: muzikos projektai pretenduoja pasidalinti per 55 tūkst. Eur, audiovizaliniai projektai – per 26 tūkst. Eur.

„Šis fondas įsteigtas atsiradus vadinamajam Tuščios laikmenos mokesčiui. Kurį laiką siūlyti projektus galėjo visų sričių autoriai, nes jie visi gaudavo ir kompensacinį atlyginimą. Deja, ne dėl mūsų kaltės, o dėl netobulo įstatymo šiemet į finansavimą gali pretenduoti tik muzikos ir audiovizualinių kūrinių autoriai“, – sako LATGA direktorius Jonas Liniauskas.

Jis pabrėžia, kad nuo 2012 metų finansavimą kūrybiniams projektams skirsto LATGA taryba, kurią sudaro patys autoriai. „Mes, asociacijos darbuotojai, viso labo atliekame organizacinį darbą – priimame paraiškas, perduodame jas Tarybai, o paskui pervedame lėšas. Vis dėlto norėčiau akcentuoti, kad prieš pildydami paraišką autoriai atidžiai perskaitytų finansavimo tvarką, kurią galima rasti LATGA svetainėje“, – dėsto J. Liniauskas.

Praėjusį gruodį Asociacijos LATGA taryba patvirtino finansavimą 21 projektui, iš viso jiems skirta 74 300 Eur. Dalis projektų jau pristatyti visuomenei, kiti dar įgyvendinami.

1500 Eur dainų įrašams gavusi dainininkė Giedrė Kilčiauskienė teigia, kad naujas albumas jau pakeliui, netrukus bus atliekamos galutinės įrašų korekcijos.

Kiek didesnę – 2500 Eur paramą tikslingai panaudojo ir grupė „Biplan“, išleidusi 20-mečiui skirtą rinktinį albumą ir surengusi jubiliejinius koncertus.

Iš Asociacijos LATGA Kūrybinės veiklos fondo 5500 Eur buvo skirta gilias tradicijas puoselėjančiam „Poezijos pavasariui“.

1500 Eur finansavimas skirtas „VšĮ Inscript“ projektui – debiutiniam Irmos Pužauskaitės pilno metro filmui „Maja“.

3000 Eur iš Kūrybinės veiklos fondo Asociacijos LATGA taryba skyrė meno albumo „Vincas Kisarauskas. Pasvirimas į ateitį“ leidybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.