Pagaliau atriekta pirmoji ES investicijų pyrago riekė kultūrai

Antradienį VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra pasirašė pirmąją Europos Sąjungos investicijų projekto finansavimo sutartį dėl kultūros paveldo aktualizavimo su Šiaulių „Aušros“ muziejumi, pranešė Kultūros ministerija.

Šiaulių „Aušros“ muziejus.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių „Aušros“ muziejus.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2016, 10:06 AM, atnaujinta May 12, 2017, 8:23 AM

Muziejus projektu planuoja restauruoti Venclauskių namus, kuriuose bus sukurtos sąlygos plėtoti kultūros paslaugas – gerinti jų kokybę, prieinamumą, interaktyvumą, patrauklumą įvairaus amžiaus ir socialinių poreikių grupėms.

Simboliška, kad pirmasis Kultūros ministerijos administruojamas ES investicinių fondų projektas bus įgyvendinamas ne sostinėje: užtikrinti tolygią ir darnią regionų plėtrą yra vienas iš Lietuvos partnerystės sutarties ir Kultūros ministerijos prioritetų.

Projekto vertė – 2,75 mln. Eur, iš jų ES investicijų dalis sudaro 2,34 mln. Eur ir 0,41 mln. Eur valstybės biudžeto lėšos.

Pirmoji kultūros srities ES investicijų projekto finansavimo sutartis reiškia ne tik projekto įgyvendinimo pradžią, bet ir galimybę pradėti naudoti 2014-2020 m. laikotarpio ES investicijas kultūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.