Garso meno ir eksperimentinės muzikos centras keliasi į Kirtimus

Nuo rugsėjo 26 d. Kirtimų kultūros centras pradeda naują renginių ciklą, skirtą garso menui, eksperimentinei muzikai ir performansams. Pirmieji „Susikirtimai“ vyks rugsėjo 26 ir 27 dienomis.

Renginio svečias Id M Theft Able.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečias Id M Theft Able.<br>Organizatorių nuotr.
Gitaristas J.Milašius.<br>Organizatorių nuotr.
Gitaristas J.Milašius.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 25, 2016, 6:09 PM, atnaujinta May 12, 2017, 1:43 AM

Pirmąjį vakarą muzikuos Lietuvos avangardo scenoje gerai žinomas gitaristas Juozas Milašius ir eksperimentininkas iš Belgijos Jonas Van den Bossche, taip pat išgirsime du garso menininkus iš Estijos – Villemą Jahą ir Tontą Masinasą. Renginio pradžia – 20 val.

Iki šiol V. Jahu daugiausia dėmesio skyrė performansams ir instaliacijoms, jo darbus eksponavo įvairios Berlyno galerijos, KUMU šiuolaikinio meno muziejus Taline ir kiti šiuolaikinio meno centrai. Tik pastaruoju metu jis ėmė nuosekliau domėtis garsu kaip medija, jo eksperimentinėje kūryboje pasigirdo konkrečiosios muzikos, „noise“ ir „lo-fi“ atgarsių. T.Masinaso muzikoje persipina aplinkos ir savadarbių analoginių instrumentų išganami garsai, „dub“ ir techno ritmai.

Antrąją dieną nuo 11 iki 15 val. vyks kūrybinės dirbtuvės su svečiu iš Estijos Eriku Alalooga. Neseniai jis dalyvavo Kaune vykusiame performansų festivalyje „CREATurE Live Art“ slapyvadžiu „Industrial Devolution“ ir pristatė didžiulę savo gamybos garso mašiną. Kūrybinių dirbtuvių metu menininkas kalbės apie pagrindinius garsinių objektų gamybos principus, supažindins su būdais išgauti garsą iš netradicinių instrumentų, leis išbandyti savo paties garso mašinas.

Nuo 20 val. kultūros centre vyks E.Alalooga‘os garso performansas, kuriame svečias naudos visus savo analoginius savadarbius instrumentus. Erikas savo darbe nuolat pabrėžia garso meno skaitmenizavimą, todėl pasirodymuose naudoja išskirtinai analogines priemones.

Renginyje taip pat dalyvaus Id M Theft Able – eksperimentinės muzikos atstovas iš Jungtinių Amerikos valstijų Id M Theft Able, šiuo metu rengiantis europinį turą, kurio metu aplankys daugiau nei 10 šalių. Menininkas kuria „noise“, avangardinės improvizacijos stiliumi, rengia garso poezijos seansus, performansus lauke, naudodamas balsą, rastus objektus, elektroniką.

Savo kūrybinėmis idėjomis dalysis ir Lietuvis Zifferblatt, savo braižą žaismingai apibūdinantis kaip improvizuotą skaitmeninį „gličnoizą“ su retro paburbuliavimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.