Šv. Kristoforo orkestrui diriguos ateities batutos žvaigždės iš Ciuricho

Spalio 6 d. 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės amžinai žavingas, prikaustantis dėmesį styginių repertuaras, atliekamas Šv.Kristoforo kamerinio orkestro (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus), o kolektyvui diriguos Ciuricho aukštosios menų mokyklos auklėtiniai – iš Portugalijos kilęs Nuno Coelho ir šveicaras Georgas Köhleris.

Šveicarų dirigentas G.Köhleris.<br>Organizatorių nuotr.
Šveicarų dirigentas G.Köhleris.<br>Organizatorių nuotr.
Portugalų dirigentas N.Coelho.<br>Organizatorių nuotr.
Portugalų dirigentas N.Coelho.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 3, 2016, 11:59 AM, atnaujinta May 11, 2017, 2:14 PM

Koncertas „Batutos meistrai“ – tai bendras Šv. Kristoforo kamerinio orkestro ir Ciuricho aukštosios meno mokyklos projektas, kurį inicijavo pasaulinę šlovę pelnęs dirigentas Johanessas Schlaeflis. Prieš keletą metų tarptautinių dirigavimo kursų metu užsimezgusi kūrybinė draugystė tęsiasi – nuo šiol Vilniaus miesto kolektyvui keletą kartų per metus diriguos patys geriausi Ciuricho aukštosios menų mokyklos dirigavimo klasės studentai.

Norint patekti į šias studijas, kandidatai turi įveikti sudėtingą atranką, o ir sėkmės atveju laukia nemaža konkurencija, kadangi J. Schlaeflis – vienas geidžiamiausių pedagogų. Pas žinomą dirigentą savo gabumus ugdė ir lietuvės Mirga Gražinytė-Tyla, Giedrė Šlekytė bei daugelis šiandienos jaunųjų dirigavimo žvaigždžių.

Dirigentai N.Coelho ir G.Köhleris savo scenos charizma ir įtaiga žavi garsiausius pasaulio orkestrus. Portugalų smuikininkas ir dirigentas N. Coelho šiuo metu studijuoja orkestrinį dirigavimą ir gyvena Ciuriche. Savo įgūdžius jis tobulino su daugeliu batutos meistrų, tarp jų – B. Haitinku, N. Järvi, Esa-Pekka Salonenu, G. Roždestvenskiu.

N. Coelho neseniai buvo išrinktas Nyderlandų filharmonijos orkestro dirigentu–asistentu ir du koncertinius sezonus dirbs drauge su vyriausiuoju dirigentu Marcu Albrechtu. Jam patikėti simfoniniai koncertai bei Nacionalinės operos pastatymai. Atlikėjas yra Menuhino festivalio Gštade N.Järvi premijos laureatas (2015 m.).

N.Coelho yra Phoenix kamerinio orkestro įkūrėjas, su kuriuo atlieka įvairiausią repertuarą – nuo baroko iki šiuolaikinės muzikos. Jis dirigavo tokiems kolektyvams kaip „Musikkollegium Winterthur“, Liucernos festivalio styginių, Gštado festivalio orkestro, „Remix“ ansambliui. Dirigentas po studijų Briuselyje, kur įgijo magistro laipsnį, tęsia ir solinę smuikininko karjerą.

Dirigentas G. Köhleris yra Štutgarto muzikos ir dramos universiteto absolventas. 2014 m. jis dirigavo Berno simfoniniam, Vokietijos filharmonijos jaunimo orkestrams. Nuo 2012 m. G.Köhleris dirba su Karslruhės filharmonijos jaunimo orkestru, asistuoja Štutgarto valstybinėje operoje ir Berno teatre. 2011-2014 m. vadovaujamas A. Schüllerio, atlikėjas dirigavo Nyderlandų filharmonijos jaunimo orkestrui.

Spalio 6 d. 19 val. Koncerte „Batutos meistrai“ praskaidrinkite rudens vakarą vaiskiu styginių skambesiu. Programoje – J. Sibeliaus, D. Šostakovičiaus ir kitų autorių kompozicijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.