Londono sveikatos centro galerijoje pristatomi gydantys lietuvės paveikslai

Antradienį Londono „Free Space“ galerijoje, įsikūrusioje Kentish sveikatingumo centre, atidaroma visą mėnesį truksianti Lietuvių menininkės Birutės Nomedos Stankūnienės tapybos paroda „Pasivaikščiojimas tyloje“. Antrąją savo autorinių darbų parodą Didžiojoje Britanijoje rengianti dailininkė savo drobėse pasakoja apie, nutilimą, atsiskyrimą ir vidinės ramybės paiešką.

Birutės Nomedos Stankūnienės darbas iš parodos „Pasivaikščiojimas tyloje“.<br>Organizatorių nuotr.
Birutės Nomedos Stankūnienės darbas iš parodos „Pasivaikščiojimas tyloje“.<br>Organizatorių nuotr.
Birutės Nomedos Stankūnienės darbas iš parodos „Pasivaikščiojimas tyloje“.<br>Organizatorių nuotr.
Birutės Nomedos Stankūnienės darbas iš parodos „Pasivaikščiojimas tyloje“.<br>Organizatorių nuotr.
Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Londonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 11, 2016, 11:36 AM, atnaujinta May 11, 2017, 3:10 AM

Eksponuojami B. N. Stankūnienės darbai yra nutapyti abstraktaus ekspresionizmo stiliumi, o pagrindinę parodos dalį sudaro darbų grupė „Būti tyloje“. Šiuos darbus menininkė pasakoja sukūrusi po pasivaikščiojimo žiemiškame, minimalistiniame, dviejų spalvų ir šešėlių peizaže.

„Sniego girgždėjimas, gamtos ramybė ir spengianti tyla leidžia mintimis lietis nesustabdomu srautu. Šios nutilimo minutės kalba apie daugelį dalykų: apie tai, kas vyksta šiuo metu, prisiminimus, ateities planus, viltis apie lūkesčių išsipildymą. Ši darbų paroda – būtent apie tai. Kai žmonės nutyla išorėje ir viduje bei neskubėdami žvelgia į meno kūrinį, jie pradeda atrasti daug naujų dalykų. Ramybė leidžia pajusti tai, kas glūdi į meno kūrinį žvelgiančio žmogaus sieloje“, – sako tapytoja.

Kiti parodos „Pasivaikščiojimas tyloje“ darbai papildo pagrindinę parodos temą ir atskleidžia kitokius tylos aspektus. Pavyzdžiui, tapiniai, priklausantys serijai „Mėlyna melancholija“, yra liūdesio ir skausmingo ilgesio, lydinčio menininkę pastaruosius metus, išraiška. „Pamišusi geltona“ pasakoja apie nematomos, neapčiuopiamos, bet nujaučiamos grėsmės jausmą.

Menininkė Birutė Nomeda Stankūnienė gyvena ir kuria Vilniuje. Jos darbai buvo eksponuoti parodose Lietuvoje ir užsienyje daugiau kaip 25 kartus. Birutės darbai buvo atrinkti „Saatchi Art“ internetinės galerijos kolekcijas Apie menininkės surengtas parodas taip pat rašyta įvairiose užsienio interneto ir spaudos publikacijose. Birutės Nomedos tapybos darbus įsigijo kolekcionieriai iš Lietuvos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Olandijos, Danijos, JK, Brazilijos, Italijos, Lenkijos ir JAV. Menininkė yra tarptautinių organizacijų IUOMA ir „Menas lėtai“ narė o taip pat dalyvauja tarptautiniame menininkui Jeronimus Bosch paminėti skirtame projekte.

Londono „Free Space“ galerijoje parodos atidarymas, kurio metu pati autorė pristatys savo darbus, vyks spalio 11 d., 18.30 val. Dalyviai kviečiami registruotis čia. B. N. Stankūnienės darbai parodoje „Pasivaikščiojimas tyloje“ bus eksponuojami iki lapkričio 4 d. Įėjimas į galeriją – laisvas.

Free Space galerija įsikūrus Kentish Town Sveikatos centre, propoguoja ir taiko įvairius meno terapijos metodus sveikatingumo kelti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.