To dar nebuvo: pop šlageriai skambės klasikiniu stiliumi

Įspūdingo grožio bei tyrumo balsai, švelniastygis kvartetas ir tolimus laikus menantis klavesinas – visa tai skambės lapkričio 13 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje rengiamame projekte „Pop muzika su perukais“.

Projekto „Pop muzika su perukais“dalyviai.<br>Organizatorių nuotr.
Projekto „Pop muzika su perukais“dalyviai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2016, 3:49 PM, atnaujinta May 10, 2017, 5:28 AM

Šios unikalios idėjos autorius – talentingas aranžuotojas, vargonininkas, pianistas, dainininkas Vitalijus Neugasimovas. Jo idėjos gimsta viena po kitos ir visada atsiranda atlikėjų, džiugiai suteikiančių joms sparnus.

Kas gi mes būtume be praeities, be to ypatingo laiko, kai kūrė didieji kompozitoriai, palikę nuostabiausius kūrinius ir jų komponavimo principus? Didieji grandai padėjo tobulus pamatus visiems šių dienų klasikos ir populiarios muzikos kūrėjams.

Puikiai šias dovanas įsisavinęs Vitalijus sujungė du, rodos, nesujungiamus muzikos stilius – klasiką ir popsą. Esame įpratę girdėti sušiuolaikintas žinomiausias klasikines melodijas, skambančias taip, lyg būtų ką tik sukurtos. Šįkart viskas bus atvirkščiai. Ir Lietuvoje tai yra visiškai unikalus reiškinys.

Koncerte „Pop muzika su perukais“ skambės gerai žinomi Billy Joelo, Eltono Johno, Stingo, ABBA, „The Beatles“ ir kitų populiariosios muzikos kūrėjų šedevrai. Jie perkels trimis šimtais metų atgal į praeitį, nes kūrinių aranžuotės, grįstos rimtosios muzikos kūrimo principais, panaudojant polifoniją, stilingus pagražinimus ir kitus klasikinei muzikai būdingus elementus, išryškins užkoduotą klasikinį pradą.

Argi nesmalsu, kaip būtų į tai reagavę ponai su perukais ir ponios su ilgomis pūstomis suknelėmis? Vieną ypatingą sekmadienio vakarą galėsime persikelti į XVIII amžių ir pasijusti jais, žmonėmis su perukais, nors vis tai būsime mes, ateiviai iš XXI amžiaus.

Tad šis koncertas bus gyvas įrodymas, jog žinoma muzika gali įgyti netikėčiausią pavidalą.

Koncerte dainuos įspūdingų balsų savininkai Ilona Pliavgo ir Dainotas Varnas. Jiems pritars styginių kvartetas „Chordos“ – Ieva Sipaitytė, Vaida Paukštienė, Robertas Bliškevičius ir Vita Šiugždinienė klavesinu skambins Vytautas Dovydauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.