„Gaida“ kviečia į susitikimą su garsiu pianistų duetu „GrauSchumacher“

Šeštadienio vakarą, spalio 29 d., Vilniaus kongresų rūmuose pasirodys stulbinama technika ir netikėtomis programomis visame pasaulyje garsėjantis pianistų duetas „GrauSchumacher Piano Duo“ (Vokietija). Prieš koncertą 18 val. rengiamas publikos susitikimas su žymiais atlikėjais.

Pianistų duetas „GrauSchumacher Piano Duo“ (Vokietija).<br>Organizatorių nuotr.
Pianistų duetas „GrauSchumacher Piano Duo“ (Vokietija).<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2016, 10:47 AM, atnaujinta May 9, 2017, 11:41 PM

„Savo stulbinančiais įrašais Andreasas Grau ir Götzas Schumacheris įsitvirtino kaip vienas iš fortepijonų duetų lyderių pasaulyje“, – rašo pagrindinis Vokietijos klasikos ir džiazo muzikos žurnalas „Fonoforum“. „GrauSchumacher Piano Duo“ pasižymi ne tik nuostabą keliančia technika, bet ir itin kūrybišku požiūriu į atliekamas programas.

Inspiruoti dueto virtuoziško ir jautraus grojimo, pripažinti šiuolaikiniai Europos kompozitoriai skyrė duetui ne vieną savo kūrinį. Tarp jų – Vilniuje nuskambėsiantys prancūzo Philippe’o Manoury „Zones de turbulences“ (2013) ir vieno garsiausių nūdienos italų kompozitoriaus Luca’os Francesconi „Machine in Echo“ (2015). Pastarojo kūrinio premjerą „GrauSchumacher“ duetas skambino Kelno filharmonijoje su Peterio Rundelio diriguojamu SWR simfoniniu orkestru, laikomu vienu geriausiu Vokietijoje.

„GrauSchumacher“ duetas nuolat koncertuoja daugelio festivalių ir prestižinių koncertų salių scenose: Kelno ir Berlyno filharmonijose, Paryžiaus „Cité de la Musique“, Ciuricho „Tonhalle“ salėje, Zalcburgo ir Švecingerio festivaliuose, Tarptautiniame fortepijono festivalyje „La Roque d’Anthéron“ ir kitur. „GrauSchumacher Piano Duo“ mielai muzikuoja su orkestrais – Bavarijos, Pietvakarių Vokietijos, Štutgarto, Vienos radijo simfoniniais orkestrais, Vokietijos simfoniniu, Bavarijos valstybiniu ir kt. Dinamiškasis duetas yra skambinęs diriguojant Zubinui Mehtai, Heinzui Holligeriui, Kentui Nagano, Andrejui Boreyko, Georges’ui Prêtre’ui, Michaeliui Gielenui, Lotharui Zagrosekui ir kt.

Prieš koncertą rengiamas susitikimas su pianistais Andreasu Grau ir Götzu Schumacheriu prasidės 18 val. Kiek vėliau su publika ateis pabendrauti „Gaidoje“ viešintis kompozitorius Michaelas Gordonas (JAV).

Koncerte be minėtų kūrinių taip pat skambės M. Gordono kūrinio „Nesikeičianti jūra“ europinė premjera (solistas Zbignevas Ibelhauptas, fortepijonas) bei Zitos Bružaitės naujo kūrinio „Skydas“ pasaulinė premjera. Grieš Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguos Robertas Šervenikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.