„Europos parko“ įkūrėjui įteiktas garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“

Penktadienį Kultūros ministerijos Garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ apdovanotas skulptorius, viešosios įstaigos „Europos parkas“ prezidentas Gintaras Karosas. Aukščiausias ministerijos apdovanojimas G. Karosui skirtas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką. Apdovanojimą G. Karosui įteikė kultūros viceministras Romas Jarockis.

Apdovanojimą Gintarui Karosui (dešinėje) įteikė kultūros viceministras Romas Jarockis.<br>Kultūros ministerijos nuotr.
Apdovanojimą Gintarui Karosui (dešinėje) įteikė kultūros viceministras Romas Jarockis.<br>Kultūros ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2016, 2:31 PM, atnaujinta May 9, 2017, 2:51 PM

„Europos parkas“ – viena sėkmingiausių privačių iniciatyvų, kuri žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. Kultūros ministerijos Garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ – puikiai įprasmina Gintaro Karoso iniciatyvas ir darbus atkuriant ir įveiklinant istorinį ir kultūrinį kraštovaizdį“, – įteikdamas apdovanojimą sakė Romas Jarockis.

G.Karosas dėkodamas už apdovanojimą sakė, kad pasirinktas kelias, kuriant Europos parką, nebuvo lengvas, bet jis visuomet tikėjo savo idėja ir jos prasmingumu. Pasak G. Karoso, kultūra neturi būti uždaryta mieste, kaip vagis kalėjime.

Skulptorius, visuomenės ir kultūros veikėjas G.Karosas yra pirmųjų Lietuvoje kraštovaizdžio dailės ir architektūros kūrinių autorius, muziejaus po atviru dangumi Europos parko kraštovaizdžio autorius, Europos parko ir Liubavo muziejų įkūrėjas, knygų ir fotografijų autorius, Liubavo dvaro paveldo ir kraštotyros tyrėjas.

Europos parko teritorijoje G. Karosas sumanė rengti tarptautinius skulptūros simpoziumus, kviestis garsius skulptorius iš užsienio atvykti į Lietuvą ir čia kurti, savo kūriniais papuošiant vaizdingą Europos parko teritoriją. Nuo 1993 m. surengta dvylika tarptautinių skulptūros simpoziumų, taip pat jaunųjų menininkų plenerų, kitų G. Karoso inicijuotų tarptautinių renginių, o Europos parkas tapo Lietuvos gyventojų ir užsienio svečių traukos objektu.

Nuo 1993 m. G. Karosas eina viešosios įstaigos „Europos parkas“ prezidento pareigas ir kuria parko kraštovaizdį, inicijavo ir įgyvendino ne vieną tarptautinio atgarsio sulaukusį projektą.

Nuo 2008 m. G. Karosas vadovavo Liubavo dvaro sodybos atgaivinimui ir unikalaus paveldo išsaugojimui, pritaikė Liubavo malūną muziejui. Šis projektas 2012 m. Europos kultūros paveldo kongrese pelnė aukščiausią kultūros paveldo įvertinimą – Europos Sąjungos kultūros paveldo prizą ir „Europa Nostra“ apdovanojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.