15-asis „Vilnius Mama Jazz“ – geros energijos proveržis sostinėje

Lapkričio 17–20 dienomis sostinėje vyksiantis tarptautinis „Vilnius Mama Jazz“ festivalis jau penkioliktąjį kartą kaitins džiazo mėgėjų širdis. Tai bus vienas šauniausių kultūros nuotykių rudeniškai nusiteikusiame Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 6, 2016, 8:51 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 5:52 PM

Įvairiose festivalio erdvėse stebins ne tik pripažintos pasaulio džiazo žvaigždės, bet ir drąsūs, talentingi naujokai. Vyks koncertai, naktinės džiazo sesijos, muzikos kūrėjų, klausytojų ir kritikų diskusijos.

„Vilnius Mama Jazz“ vyksmo centre – daugiau kaip šimto dalyvių muzika, atskleisianti naujausias džiazo madas ir muzikos tendencijas.

Lenkiškų šaknų turintis Kanados trimitininkas ir kompozitorius Jacques'as Kuba Seguinas, savo šalyje pelnęs džiazo atradimo prizą, – vienas iš daugelio, kurie žymi aukštai iškeltą šiemečio festivalio kokybės kartelę.

Renginio spalvų paletė ir vėl bus labai plati – nuo pasaulinių žvaigždžių projektų ir šiuolaikinio postbopo iki nebyliojo kino gyvo įgarsinimo bei „Led Zeppelin“ kūrinių aranžuočių. Bendras šios muzikos vardiklis – kokybė, originalumas ir aktualumas.

„Vilnius Mama Jazz“ kviečia visus, kurie pasiilgo įkvepiančios erdvės ir svarbiausia – netikėtumų bei intriguojančių įvykių sūkurio. Džiazas šiame festivalyje leis suderinti demokratiją ir elitiškumą, laisvę ir autoritetą – jis suburs „Vilnius Mama Jazz“ ne tik džiazo mėgėjus, bet ir muzikus, muzikologus, kritikus, akademikus, prodiuserius, žurnalistus, intelektualus.

Šalia tradicinių „Vilnius Mama Jazz“ erdvių ir anksčiau naudotų formatų bus išbandyti ir nauji. Pagrindinė festivalio erdvė išliks Lietuvos nacionalinis dramos teatras. O muzikos klube „Tamsta“ pirmą kartą Lietuvoje bus pristatyta atlikėjų vitrinos (angl. k. showcase) programa.

Tai pagrindinė šių metų naujovė. Iš 75 paraiškas vitrinai pateikusių grupių komisija atrinko dvylika. Pirmą kartą džiazo festivalio rėmuose jos prisistatys ne tik Vilniaus publikai, bet ir užsienio festivalių organizatoriams, leidėjams bei prodiuseriams. Tokio projekto atsiradimas „Vilnius Mama Jazz“ paverčia svarbiu džiazo verslo tašku regione.

Festivalio pagrindinėje scenoje laukia eksperimentai ir įvairių džiazo žanrų samplaikos – nuo rafinuotos garso ir vaizdo sintezės, solinių debiutų iki laiką pralenkusių instrumentininkų. „Vilnius Mama Jazz“ skiriamas bruožas – muzikos aktualumas.

Trečius metus Lietuvos nacionaliniame dramos teatre festivalio muzika skambės ir „Džiazo fojė“. Čia vyks nemokami koncertai, naktinė improvizacijų sesija, veiks knygynų, leidyklų atstovybės. Džiazo profesionalus kvies diskusijų platforma „Vilnius Mama Jazz paraštės“, sulaukusi palankaus atgarsio pernai.

Pagrindinėje scenoje šįmet pasirodys China Mosesas, Chassol, Ambrose Akinmusire, „Phronesis“, „Oregon“, Jacques‘as Kuba Seguinas, Richardas Banys.

Festivalio pasų savininkus organizatoriai pakvies į atidarymo koncertą Umiastovskių rūmuose (Trakų g. 2).

Bilietus platina „Tiketa“. Daugiau informacijos – vilniusmamajazz.lt ir festivalio „Facebook“ paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.