Chorinės muzikos gurmanams – net du koncertai

Laiko patikrinti balsai iš JAV – „Handel society“ choras – atvyksta į Lietuvą. „Džiaugiuosi, kad Vilniaus ir Kauno klausytojai turės progą išgirsti tokio lygio chorą. „Handel society“ puoselėja gilias tradicijas: vien faktas, kad Dartmuto universiteto bendruomenė yra seniausiausia visoje Amerikoje, puoselėjanti chorinio dainavimo meistriškumą, – klausytojams jau yra neginčijamas kokybės garantas“, – pasakojo koncerto organizatorė Rūta Dambytė.

Amerikoje „Handel society“ choras rengia tik tris pasirodymus per metus, todėl jų apsilankymas Lietuvoje – išskirtinė proga išgirsti, kaip skamba laiko patikrinti balsai.
Amerikoje „Handel society“ choras rengia tik tris pasirodymus per metus, todėl jų apsilankymas Lietuvoje – išskirtinė proga išgirsti, kaip skamba laiko patikrinti balsai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2016, 5:37 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:16 AM

Muzikinį kelią choras pradėjo dar 1807 metais. „Jau prieš du šimtus metų mano kolegos pasirinko aiškią muzikinę kryptį – baroką. Net mūsų choras buvo pavadintas fenomenalaus kompozitoriaus, baroko genijaus George'o Friderico Handelio garbei. Jau pirmuose koncertuose prieš du šimtus metų, kuriose dirigavo matematikos ir filosofijos profesorius Johnas Hubbardas, publika suprato – chorinės muzikos pasaulyje nušvito nauja žvaigždė. Aš jaučiu didelę garbę ir atsakomybę, todėl kiekvieną mūsų pasirodymą giedame taip, kad nebūtų gėda prieš tuos, kurie užtarnavo garsų „Handel society“ vardą“, – sakė choro dirigentas Robertas Duffas.

Amerikoje „Handel society“ choras rengia tik tris pasirodymus per metus, todėl jų apsilankymas Lietuvoje – išskirtinė proga išgirsti, kaip skamba laiko patikrinti balsai. Programoje skambės įvairiausių epochų chorinės muzikos šedevrai. Klausytojai išgirs net Baltijos šalių kompozitorių kūrinių, kurie atsirado programoje kaip komplimentas naujiems klausytojams.

„Siūlau jau dabar pasižymėti kalendoriuose apsilankymą „Handel society“ choro koncerte. Gera žinia ta, kad bilietai nieko nekainuos“, – visus susidomėjusius informavo koncerto rengėja R.Dambytė.

„Handel society“ choro koncertas. Gruodžio 13 d. 18 val. 30 min. Vilnius, Šv.Kazimiero bažnyčia.

„Cantate Domino“ festivalio atidarymas su „Handel society“ choru. Gruodžio 14 d. 18 val. Kaunas, Jėzuitų bažnyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti