Šventinių koncertų sūkuryje – gurmaniški vakarai

Viešoji įstaiga „Menų erdvės“ kviečia rafinuotos muzikos mėgėjus į du šventinius koncertus sostinės salėje „Piano.lt“.

I.Prudnikovaitė šventes praskaidrins prancūziškomis melodijomis.<br>R.Neverbicko nuotr.
I.Prudnikovaitė šventes praskaidrins prancūziškomis melodijomis.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-12 18:21, atnaujinta 2018-02-09 23:02

Prabangi, elegantiška ir su lašu melancholijos – tokiais žodžiais galima apibūdinti prancūzišką programą „Eliziejaus kronikos“, kuri čia skambės gruodžio 28 d. 18 val. Jos atlikėjai – dainininkė Ieva Prudnikovaitė (mecosopranas) ir ansamblis „4TANGO“ (Kristina Žebrauskaitė – akordeonas, Feliksas Zakrevskis – fortepijonas, Birutė Bagdonienė – altas, Donatas Bagurskas – kontrabosas) kvies kartu paklajoti Eliziejaus laukais ir pasimėgauti legendinio Paryžiaus bulvaro garsais, kvapais, virpesiais.

Šiuos menininkus sieja ilgametė partnerystė ir aistra tango muzikai. Tačiau visi jie mėgsta išbandyti save ir kituose žanruose, kaip šiuo atveju. Koncerte tarsi į vieną upę susilies Paryžiaus kavinių, gatvelių ir koncertų salių muzika, sekanti nepaprastas istorijas apie kasdienybės ir švenčių žavesį.

Ansamblis „4TANGO“ gyvuoja nuo 1999 metų. Kūrybos kelią pradėję nuo pasirodymų jaukiuose tango prieglobsčiuose – kavinėse ir milongose – muzikantai pamažu persikėlė į koncertų, konkursų ir festivalių scenas bei įrašų studijas. Eseno operos teatro primadona Ieva Prudnikovaitė noriai dalijasi su jais scena, kai nedainuoja operose.

Gruodžio 29 d. 19 val. „Piano.lt“ salėje publiką netikėta baroko muzikos ir džiazo sinteze pasitiks kvartetas „Baroque Contempo“.

Dar 2011 metais pianistas Vytis Smolskas ir dainininkės Karolina Glinskaitė (sopranas) bei Silvija Pankūnaitė (džiazo vokalas) ėmė brandinti novatoriškos sintezės projektą, o debiutinio albumo įrašams pasikvietė ir veržlios eksperimentinio džiazo grupės „Sheep Got Waxed“ narį saksofonininką Simoną Šipavičių.

Ši kompanija ir pakvies klausytojus į savitą kelionę baroko muzikos labirintais, suteiks barokinėms arijoms džiazo polėkį.

Džiazo ir baroko jungtis – neatsitiktinė. Improvizacija gimė Baroko epochoje. Anuomet, kaip ir dabar šiuolaikiniame džiaze, muzikos kūrinys buvo traktuojamas kaip gyvas, lankstus, atviras kaitai, akimirkos nuotaikai, pasiduodantis atlikėjo vaizduotei. Taigi vakare laukia neįprasta patirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.