Baltiškoji kultūra atgimsta unikaliame projekte

Tarptautinis kultūros kelias „Baltų kelias“ įsibėgėja. Šią savaitę Valstybiniame turizmo departamente šis projektas buvo pristatytas kasmetiniuose gidų mokymuose. Jų dalyviai projektą įvardijo kaip reikšmingą ir vertingą tiek kultūros, tiek turizmo ir tiek ekonominiu požiūriu.

Baltų kelias – sudėtingas, daugybės institucijų, įvairių organizacijų, visuomenės bendradarbiavimo rezultatas: maršrutai sudaryti remiantis istorikų, archeologų, turizmo ir renginių organizatorių informacija.<br>Šiaulių turizmo informacijos centro archyvo nuotr.
Baltų kelias – sudėtingas, daugybės institucijų, įvairių organizacijų, visuomenės bendradarbiavimo rezultatas: maršrutai sudaryti remiantis istorikų, archeologų, turizmo ir renginių organizatorių informacija.<br>Šiaulių turizmo informacijos centro archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 6:46 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:09 PM

Galimybės vystyti regionų kultūrą

Asociacija „Baltų centras“ kartu su Šiaulių turizmo informacijos centru jau ne vienerius metus plėtoja visai šaliai reikšmingą projektą „Baltų kelias“. Esminis šio projekto siekis – kultūrinių – turistinių maršrutų sukūrimas.

Baltų kelias – sudėtingas, daugybės institucijų, įvairių organizacijų, visuomenės bendradarbiavimo rezultatas: maršrutai sudaryti remiantis istorikų, archeologų, turizmo ir renginių organizatorių informacija.

Būdas tapti pastebėtiems Europos mastu

Minėtuose šalies gidų mokymuose projektą „Baltų kelias“ pristačiusi jo vadovė, Šiaulių turizmo informacijos centro direktorė Rūta Stankuvienė įvardijo, kad baltų tradicijomis paremti turistiniai maršrutai gali tapti puikia galimybe vystyti regionų kultūrą bei ekonomiką.

Baltai dalyvavo visuose svarbiausiuose Europos įvykiuose, tad šis projektas turi didelę vertę“, – apie „Baltų kelio“ projektą atsiliepė jo rengėjus konsultavęs vienas žymiausių Lietuvos etnologų, profesorius Libertas Klimka. Panašiai apie projektą kalbėjo ir kiti gidų mokymų dalyviai.

„Baltų kelias“ yra mūsų identitetas, jis atspindi šeimų vertybes, apima istoriją ir ateitį“, – projektą įvertino Lietuvos turizmo informacijos centrų asociacijos prezidentė Rūta Kapačinskaitė.

Patrauklus pateikimą įvertins turistai

Kelionių organizatoriai taip pat vertina šį unikalų projektą. Tikima, kad profesionalus baltų kultūros pateikimas patrauklia forma – geras būdas skatinti turizmą.

Projektu siekiama, kad keliaudami „Baltų kelio“ maršrutais žmonės ne tik susipažintų baltų gyvenimo būdu ir papročiais, bet ir turiningai praleistų laisvalaikį. Projektą „Baltų kelias“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos respublikos Kultūros ministerija.

Asociacija „Baltų centras“ Šiaulių turizmo informacijos centras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.