Svingo muzikos vakare plevėsuos suknelės ir aistra degs akys

Sostinės Vaidilos teatre antradienį užburiančią svingo eros dvasią prikels ansamblio „The Ditties“ merginos ir šokėjų kolektyvas „Lonely Lips“.

„The Ditties“ – unikalus trijų merginų ansamblis.
„The Ditties“ – unikalus trijų merginų ansamblis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2016, 6:48 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:43 PM

Svingą – populiarųjį praėjusio amžiaus ketvirtojo-penktojo dešimtmečių Amerikos muzikos bei šokių stilių – primins pučiamųjų instrumentų garsai, pulsuojantis ir judėti verčiantis ritmas, energingi šokių judesiai ir improvizacijos.

Ore plevėsuojančioms merginų suknelėms ir aistra degančioms akims sunku atsispirti.

Mokslininkų įrodyta, jog svingo muzika gali pakeisti žmonių gyvenimą, suteikti energijos, pakelti nuotaiką – tai liudija daug įdomių faktų.

Po Didžiosios depresijos Jungtinėse Valstijose būtent svingas – laimę ir optimizmą žmonėms teikiantis jo ritmas – padėjo išsivaduoti iš liūdesio gniaužtų ir vėl atrasti muzikoje ir šokyje slypinčią jėgą.

Svingo muzika visuomenėje atlieka ir vienijamąją, stereotipus pamiršti skatinančią funkciją. Afroamerikiečiai svingą naudojo ir kaip neapykantą tarp rasių mažinančią, toleranciją puoselėjančią priemonę.

 neseniai atšventęs penkerių metų sukaktį. Jis toks vienintelis Lietuvoje, prilyginamas garsiosiomis grupėms „The Boswell Sisters“ ir „The Andrews Sisters“.

Šie ansambliai švariu, koketišku ir nuotaikingu tribalsiu dainavimu bei subtilia vaidyba sužavėjo milijonus žmonių.

„Lonely Lips“ – trys profesionalios ir dėmesį prikaustančios šokėjos, išbandžiusios daugelį amplua per įvairius šokio pasirodymus ir spektaklius.

Kalėdų siautulys svingo ritmu su „The Ditties“ ir „Lonely Lips“ – gruodžio 20 d. 19 val. Vaidilos teatre. Bilietų kaina – 12,90–35 eurai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.